Startup Weekend Karaelmas Basladi

Startup Weekend Karaelmas Basladi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliginde Zonguldak Teknopark’in organizasyonu ile düzenlenen, 48 saat sürecek Startup Weekend Karaelmas girisimcilik yarismasi Prof. Dr. Saban Teoman Durali Çalisma Salonunda, girisimci adaylarinin is fikirlerinin yaristigi 23 takim 65 ögrencinin katilimiyla basladi.

ZBEÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamit Aydin’in katilimiyla gerçeklesen açilista 23 ekibin is fikirleri dinlendi. Açilista konusan Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoglu, “Startup Weekend Karaelmas ile ögrencilerimize is dünyasindaki pratik deneyimi kazanma sansi sunmayi amaçliyoruz. Bu yarisma, ögrencilere kendi projelerini gelistirme, sunma ve degerlendirme becerilerini artirma firsati tanimaktadir. Ayrica mentorluk imkânlari ve ödüller, ögrencilerin girisimciliklerinin sürekliligini daim kilarak inovasyonu tesvik ediyor ve gelecekteki kariyerleri için önemli bir avantaj sagliyor” dedi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakan Kutoglu ise “Üniversitemiz ögrencilerinin girisimci ve fikir odakli katilimlarindan yana çok mutluyuz. 65 ögrencinin burada bulunmasi ve 23 is fikrinin çikmis olmasi bizler için çok kiymetlidir. Girisimcilik ekosistemine bir baslangiç saglayan bu yarisma araciligiyla ülkemizin gelecegine aydinlik olacak gençlerimizle her zaman oldugu gibi yine bir aradayiz. Yarismanin getirecegi özgün fikirleri temenni ederek bütün yarismacilarimiza basarilar diliyoruz.” sözlerini dile getirdi. Girisimci adaylarina mentorlük saglayan ve ilk günün aksaminda adaylara destek olarak organizasyona katilan Doç. Dr. Aykut Sarkgünesi, Hasibe Özgümüs ve Nurcan Yildirim’a tesekkür belgelerinin takdim edilmesinden sonra girisimci adaylarin yarismadaki 48 saatlik süreci basladi.

Yarismanin birinci gününde girisimcilere, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulamali Bilimler Yüksekokulu’nda görevli Ögr. Üyesi Gizay Daver tarafindan “Finansal Planlama” ve Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Senay Saraç tarafindan “Fikri Sinai Mülkiyet Haklari” egitimleri verildi.

Mentorler ile fikir alisverisinde bulunan adaylar, is fikirleri için çalismalarini icra etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile