Steve Jobs'un biyografisindeki Bill Gates...

Steve Jobs'ın biyografi kitabı henüz okurlara sunulmadı; ancak kitabın bir bölümünde yer alan Gates ve Jobs'ın birbirleri hakkındaki düşünceleri çok konuşulacağa benziyor.

Biri yazılım dünyasını baştan aşağı değiştiren ve Windows'un mimarı olan Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı... Diğeri ise getirdiği yeni teknoloji ve cihazlarla kullanıcıların hayatını baştan aşağı değiştiren bir şirketin kurucusu... Evet... Bill Gates ve Steve Jobs'tan bahsediyoruz.

Bill Gates'in Steve Jobs'a olan saygısı herkesin malumu. Birçok söyleşide Gates, bunu sık sık dile getirmekle birlikte Jobs'la ilgili farklı düşünceleri de var; Jobs'ın oldukça tuhaf bir insan olduğu gibi...

Jobs'ın ölümünün ardından biyografi kitabını kaleme alan Walter Isascon'ın gelecek pazartesi çıkması beklenen kitabında Jobs'la ilgili oldukça ilginç ayrıntılar var. Huffington Post'ın ufak bir kopyasını aldığı kitaptan Gates'in Jobs'la ilgili düşüncelerini öğrenebilmek mümkün.

Gates, Isaacson'a Jobs'ın fazlasıyla tuhaf bir insan olduğunu söylerken, Jobs ise Gates'le ilgili hayatı boyunca herhangi bir olumlu söz sarf etmedi. Gates'in hiçbir şey icat etmediğini kaydeden Jobs'a göre Gates sadece başkalarının fikirlerini arakladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile