Stk'lardan Soma’daki İşçiler İçin Eylem

Stk'lardan Soma’daki İşçiler İçin Eylem

Diyarbakır’da bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilci ve üyeleri Soma’da hayatını kaybeden 205 maden işçisi için basın açıklaması yaptı.


Manisa Soma’daki maden ocağında yaşanan trafo patlaması sonucunda Türkiye’yi yasa boğan işçilerin ölüm haberinin ardından Diyarbakır’daki bazı STK'lar bir araya geldi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), EMEK Partisi (EMEP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Tabibler Birliği (TTB), Türk Eğitim Sendikası (EĞİTİM-SEN) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) adına ortak basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Uğur Yaman, Soma’da devlet tarafından işletilirken özelleştirilen kömür ocağında çıkan yangında 500’den fazla işçinin galeride kaldığını, 205 işçinin yaşamını yitirdiğini, onlarca işçinin de hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

Yaman, "Bunun adı iş cinayetidir. Bunun adı katliamdır, devlet katliamı. Türkiye maden kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsüdür. Şuanda ocakların durumunun araştırılması için işçi sayısı bile bilinmemektedir. Taşeronlaşmanın bir sonucu olarak kayıt dışı çalışan işçiler yok sayılmaktadır’’ şeklinde konuştu

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grupla sessizce dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile