Vali Fatih Şahin, bu tür kültür etkinliklerinin ve restorasyon projelerinin Muğla'da uygulamaya konulması ve kültür turizmine kazandırılmasıyla turizmin 12 aya yayılmasının hedeflendiğini söyledi. Vali Şahin, "Bin 650 yıl sonra Stratonikeia'da bir konser verilmesi gerçekten çok anlamlı. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sıcak günde içimizi serinlettiler. Bu tür kültürel etkinliklerin ilimizde arttırılması, kültür turizmine verdiğimiz önemin bir yansımasıdır. Özellikle Stratonikeia, Lagina, Yatağan Kültür Yolu, Muğla merkez Arasta ve Saburhane projeleriyle bu bölgede kültür turizminin canlanmasını arzu ediyoruz. Böylelikle ilimizde üç dört ay süren turizmin 12 aya yayılmasını da sağlamış olacağız. Çeşitliliğin artması, alternatif turizm alanlarının hayata geçirilmesi, bugüne kadar turizmde ticari ürün haline gelmemiş potansiyellerimizin değerlendirilmesi bizim açımızdan çok önemli." dedi.
Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt ise antik kentin geçmişi ve günümüzde yapılan arkeolojik çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Festivale CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Yatağan-Milas karayolu üzerinde bulunan Stratonikeia, MÖ 3. yüzyılda kurulmuş. Mitolojik hikayesine göre Suriye Kralı 1. Seleukos tarafından, eşi Stratonikeia'nın adı verilmiş. Üvey anası, Stratonikeia'ya âşık olan kralın ilk eşinden olan oğlu Antiakos'a kenti verince kral da orayı terk etmiş.