'Stres Ve Yorgunluğu Limon Melisa Çayı İle Yenin'

Limon melisa çayının, kokusu ve aromasıyla kişileri rahatlatma özelliği taşıdığı belirtiliyor Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Saraçoğlu:'Strese karşı en iyi uygulayacağınız bitkisel tedavi, limon melisa çayıdır. Doğal limon melisadır. Melisa deyince melisanın üzerine limon sıkmıyorsunuz. Bitkinin adın limon melisadır' 'Kişi, limon melisa çayını temin edecek. Bu ürünü 56 gram, bir bardak suyla kaynatıyoruz. Daha sonra biraz ılımaya bırakıyoruz. Limon melisa ılıdıktan sonra süzüp bunun suyu içilecek. Bu, bütün yorgunluğunuzu ve stresinizi alacaktır'

CİHAN DEMİRCİ - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, strese karşı en iyi uygulanacak bitkisel tedavinin limon melisa çayı olduğunu belirterek, 'Limon melisa çayı, bütün yorgunluğunuzu ve stresinizi alacaktır.' dedi.

Saraçoğlu, AA muhabirine stres ve yorgunluk yaşayanları dinlendirecek ve rahatlatacak bitki karışımının formülünü verdi.

Günümüzde yüksek tempolu mesleklerde çalışanların, en çok stresten yakındığını dile getiren Saraçoğlu, 'Bana en çok yöneltilen sorulardan biri de 'Stresi nasıl yenebilirim?' Strese karşı en iyi uygulayacağınız bitkisel tedavi, limon melisa çayıdır. Doğal limon melisadır. Melisa deyince melisanın üzerine limon sıkmıyorsunuz. Bitkinin adın limon melisadır.' diye konuştu.

Saraçoğlu, gazeteci, siyasetçi ve sanatçılar gibi yüksek tempolu mesleklerde çalışan kişilerin yoğun şekilde stresle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, 'Kişi, limon melisa çayını temin edecek. Bu ürünü 5-6 gram, bir bardak suyla kaynatıyoruz. Daha sonra biraz ılımaya bırakıyoruz. Limon melisa ılıdıktan sonra süzüp bunun suyu içilecek. Bu, bütün yorgunluğunuzu ve stresinizi alacaktır. Limon melisanın günde bir kez içilmesi yeterlidir. Akşam eve geldiğinizde aç ya da tok karnına bir bardak içtiğinizde stresinizi yenersiniz.' diye konuştu.

- 'Popüler ürünler yanıltabiliyor'

Her yıl yeni ve popüler ürünlerin ortaya çıkarıldığını belirten Saraçoğlu, 'Yok elma krom, yok Afrikan mango, altın çilek gibi ürünler çıkıyor. Buna 'zayıflatıyor' diyorlardı. Hani zayıflatıyorsa niye bir dahaki yıl önerilmiyor? Demek ki bunlar hep magazinsel ürünler. Bu ürünler, bilimsel tarafı ve yönü olmayan konulardır.' ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu, bitkisel tedavi yöntemi olarak piyasaya sürülen bazı popüler ürünlerin, insanları yanıltabileceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile