Hava sıcaklığının artması ile vatandaşların sinirlerine hakim olmada güçlük çektiğini belirten Dr. Ömer Coşkun, melisa çayının özellikle sinir sistemi ve sindirim sistemi ile ilgili rahatsızlıklarda, mide spazmında, kalp rahatsızlıklarında tansiyonu düzenleyici, ağrı kesici ve rahatlatıcı etkisi olduğunu belirtti.
Melisa bitkisinin halk arasında oğul otu, limon otu, kovan otu, limon nanesi ve acem otu gibi adlarla da bilindiğini ifade eden Coşkun, “Stresten mide rahatsızlıklarına, baş ağrısından iştahsızlığa kadar birçok hastalığın tedavisinde etkili olan doğal bir ilaçtır. Özellikle yorgun ve stresli geçen bir günün ardından içeceğiniz iki fincan melisa çayı, rahat ve deliksiz bir uyku çekmenizi sağlayacaktır. Eski çağlardan beri sinirleri yatıştırıcı özellikleri olduğu bilinen melisa bitkisi hiçbir yan etkisi olmadığı için birçok ülkede stres kaynaklı uykusuzluk durumlarında bir ilaç gibi kullanılmakta” dedi.
Yapılan araştırmaların melisa bitkisinin 20. asrın hastalığı olan stres ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceğini gösterdiğini kaydeden Coşkun, "Melisa çayı ayrıca vücudu kuvvetlendirerek bitkinlik ve halsizlikleri giderir. Spazm çözücüdür. Ruhsal ve fiziksel sakinleştiricidir. Hazmı kolaylaştırır. Karın-mide ağrısı ve ishalin tedavisine yardımcı olur. Bağırsak gazlarını giderir. Cildi güneşin zararlı ışınlarından korur” diye konuştu .
Strese Melisa Çayı
Doç. Dr. Ömer Coşkun, melisa çayının sinir, strese karşı rahatlama, vücudun, kasların gevşemesi ve uyku düzenini sağlayıcı etkiye sahip olduğunu söyledi.