STSO Avrupa Yesil Mutabakatini Anlatti

STSO Avrupa Yesil Mutabakatini Anlatti

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi, Avrupa Yesil Mutabakati’nin sirketlere getirecegi yükümlükler konusunda bilgilendirme toplantisi düzenledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan (STSO)10 Kasim 2021 tarihi itibariyle yürürlüge giren Avrupa Yesil Mutabakati’nin sirketlere getirecegi yükümlükler konusunda üyeleri bilgilendirmek amaciyla ’Avrupa Yesil Mutabakati’nin Sirketlerimize Yükleyecegi Sorumluluklari Biliyor Musunuz?’ toplantisi düzenlendi.

Sivas TSO Meclis Salonunda yapilan toplantiya STSO Baskani Mustafa Eken, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, sanayiciler ve SCÜ ögretim üyeleri katildi.



“Anadolu’da ilke imza atmaktadir’’

Programin açilis konusmasini yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Eken, “Bu anlasma kapsaminda 2030 yilina kadar sera gazi emisyonlarinin 1990 yilina kiyasla yüzde 55 azaltilmasi hedeflenmekte, anlasma imza sahibi ülkeleri ciddi yükümlülük altina almaktadir. Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi olarak ülkemiz üretim ekosisteminde yer alan ihracatçi sanayi isletmelerimizi ve tedarikçileri, anlasmanin genel kosullari, ihtimal yaptirimlari ve isletmelerimizin üretmeleri gereken çözümlere dair konularin tartisilacagi etkinlikte bir araya getiriyoruz. Odamiz, Türkiye’de sadece 4-5 büyük sehirde yapilan bu bilgilendirme toplantisini düzenleyerek Anadolu’da ilke imza atmaktadir. Bu bilgilendirme toplantisi sadece ihracat yapan firmalarimizi degil ihracat yapmayi düsünen firmalarimizi da ilgilendiriyor. Mutabakat kapsaminda Türkiye’nin, AB ile isbirligine devam edebilmesi için en fazla degisim ve dönüsüm geçirmesi beklenen tarim, elektronik, ambalaj, plastik, tekstil ve insaat gibi sektörlerde düzenlemeleri iyi anlamasi ve gelismeleri takip etmesi gerekmektedir” dedi.

Programda katilimcilara Yesil Mutabakat ve Sirketlerimize Getirdigi Yükümlülükler, Yesil Ekonomi, Yesil Sanayi, Sirketlere Öneriler, Sirketlerde Enerji Verimliligi ve Karbon Azaltim Yöntemleri konulariyla ilgili sunum yaparak sanayicilere bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile