STSO'da TEYDEB Destekleri Anlatildi

STSO'da TEYDEB Destekleri Anlatildi

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi koordinatörlügünde, Teknoloji ve Yenilik Destek Programlari Tanitim Semineri düzenlendi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO), üyelerini bilgilendirmek amaciyla programlarini sürdürüyor. Son olarak Teknoloji ve Yenilik Destek Programlari’nin (TEYDEB) anlatildigi seminerde TEYDEB Baskan Yardimcisi Dr. Hasan Selçuk Selek, STSO üyelerinin basvurabilecegi destekler ve hibeler hakkinda bilgiler verdi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan STSO Baskani Zeki Özdemir, üyeleri bilgilendirmeye yönelik toplantilar düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, "Düzenledigimiz toplantilarimizin amaci da bir farkindalik olusturmak ve isletmelerimizin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasini saglamaktir. Is birliklerinden dolayi paydaslara tesekkür ediyor, toplantimizin verimli geçmesini diliyorum" dedi.

Demirag Organize Sanayi Bölgesi’nde yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Baskan Özdemir, "Burada üretim yaparak savunma sanayimize katki sunacak firmalarimiza öncelik veriyoruz" dedi.

Ayrica demir yolu sanayisinin büyümesi için talepte bulunduklarini ve hizli gelismelerin yasandigi vurguladi.

Ar-Ge çalismalarina önem verdiklerini belirten Özdemir, "Dünyada sanayinin yeniden yapilandirildigi bir ortamda günümüz teknolojisini yakalamak için Teknoloji ve Yenilik Destek Programlari Baskan Yardimcisi Dr. Hasan Selçuk Selek hocamizdan bizleri bu konuda aydinlatmasini talep ettik ve bu semineri düzenledik" ifadelerine yer verdi.

TEYDEB Baskan Yardimcisi Dr. Hasan Selçuk Selek, sunumunda proje destek basvurusu, desteklerin degerlendirilmesi, destek miktarlari gibi konularda katilimcilara bilgiler verdi. Sivas’tan daha çok basvuru beklediklerini belirten DR. Selek, "TEYDEB olarak ülkemiz özel sektör kuruluslarinin arastirma-teknoloji gelistirme ve yenilik faaliyetlerini destekliyoruz. Geçen yil hibe olarak 2 milyar lira destekte bulunduk. Siz yeter ki proje üretip, bize basvurun, biz destege her zaman haziriz" dedi.

Programa; Belediye Baskan Vekili Fehmi Tastan, SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, STSO Yönetim Kurulu Baskani Zeki Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ORAN Kalkinma Ajansi Sivas Il Koordinatörü Yunus Emre Seker ve girisimciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile