Su Bile Içemeyen Irakli Ali, Artik Beslenebiliyor

Su Bile Içemeyen Irakli Ali, Artik Beslenebiliyor

Yutma güçlügü yasayan, suyu dahi içemeyen Irakli 4 yasindaki Ali Mohammed, Özel Hatem Hastanesi’nde gerçeklestirilen basarili bir ameliyat ile artik rahatlikla beslenebiliyor.

Irak’ta yasayan ve 2.5 yildir yeme, içmede yutma güçlügü nedeniyle ileri derecede büyüme, gelisme geriligi olan Mohammed Ali’ye, ülkesinde Akalazya hastaligi teshisi konulurken, gerçeklestirilen iki ameliyata ragmen sagligina kavusamadi. Son çare olarak Türkiye’yi gören aile yaptigi arastirma sonucunda ise Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’ne basvurdu. Çocuk Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Serdar Siyve tarafindan uygulanan basarili ameliyat sonucu Ali Mohammed artik rahatlikla beslenebiliyor.

4 yasindaki Ali Mohammed’in zorlu bir ameliyat ile yeniden sagligina kavustugunu anlatan Op. Dr. Siyve, ’’Hasta ilk bize basvurdugunda, hastanin yemek borusunun alt ucunda darlik, yemek borusunda ileri derecede genisleme nedeniyle su dahi içse kusuyordu. Hastada ileri derecede kilo kaybi ve büyüme geriligi vardi. Akalazya hastasi olan Ali Mohammed için ameliyata karar verdik’’ dedi.

’’Gelisimini sürdürebilecek’’

Rahatlikla beslenemedigi için çok zayif olan Mohammed Ali’nin artik gelisebilecegini ifade eden Op. Dr. Serdar Siyve, ‘’Yemek borusunun dar olan alt ucu çikarilarak daha önce yemek borusunun genis olan kismindan mideye tekrar agizlastirdik. Böylelikle yutma, yeme problemi ortadan kalkmis oldu. 10 günlük bir yogun bakim sürecinden sonra hastamizi servise çikardik. Artik Ali ,rahatlikla yiyip içebiliyor , mutlu , huzurlu’’ seklinde konustu.

’’Artik rahatlikla beslenebiliyor’’

Ali Mohammed’in sagligina kavusmasi nedeniyle mutlu bir sekilde ülkelerine dönecek olmanin sevincini yasayan anne Intisar Ali, ’’4 yasinda olan oglum Ali 2.5 yildir beslenme sikintisi çekiyordu. Irakta 2 defa ameliyat edildi fakat çare olmadi . Oglum yasitlari gibi kilo almiyor , gelisemiyor , oyunlar oynayamiyordu. Oglum çok huzursuzdu. Hastaligina çare bulamamak bizi her geçen gün daha da üzüyordu. Basarisiz geçen iki ameliyat sonrasi artik çareyi Türk iyede bulacagimizi düsündük. Arastirma ve tavsiyeler üzerine Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Serdar Siyve hocamiza basvurduk. Hocamizdan Allah razi olsun. Oglumla, bizimle çok ilgilendi. Ameliyati güzel geçmis. Ogluma artik, bir seyler yedirip , ,içirebilmenin tarifsiz mutlulugunu yasiyorum. Basta serdar hocamiz olmak üzere, saglik turizmi ekibine ve tüm çalisanlara ne kadar tesekkür etsem az’’ diye konustu.

Tamamlanan ameliyat ve tedavisinin ardindan 4 yasindaki Mohammet, yutkunmakta bile güçlük çeker halde geldigi Türkiye’den saglikli ve mutlu bir sekilde ülkesine ugurlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile