Liderliği Selçuk Üniversitesi tarafından yapılan UNESCO Sualtı Arkeolojisi UniTwin Network, UNESCO Genel Merkezi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle "Afrika Ülkeleri Sualtı Arkeolojisi Eğitim Programı"nda 10 ülkeden 18 katılımcı temel sualtı arkeolojisi eğitim aldı.
Afrika Ülkelerinin Kültür Bakanlıkları uzmanlarına yönelik Antalya-Kemer'de gerçekleşen etkinliğin koordinatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı, Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz ile UNESCO Genel Merkezi'nden Arturo Rey Da Silva yaptı.
Teorik dersler Selçuk Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Antalya-Kemer'deki binasında, pratik uygulamalar ise Selçuk Üniversitesi'ne ait Selçuk-1 isimli bilimsel inceleme-araştırma gemisinde yapıldı.
Afrika Ülkeleri Sualtı Arkeolojisi Eğitim Programı kapsamında Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden 12 öğrenci asistanlık yaptı.
Öğrenciler Afrika ülkelerinden gelen katılımcılara destek olarak, dostluk bağlarını da güçlendirdi. Ayrıca program dahilinde her katılımcı toplam 9 dalış yaparak, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
SÜ'de Afrika Ülkeleri İçin Sualtı Arkeolojisi Eğitimi
Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Afrika ülkelerinde sualtı kültür mirası alanında alt yapının oluşturulma amacıyla "Afrika Ülkeleri Sualtı Arkeolojisi Eğitim Programı" düzenlendi.