Toplantıya, ŞÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Prof. Dr. Gürol Okay, Şırnak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaer, akademik personeller ve öğrenciler katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Kocaer'in okul ile ilgili sunumunun ardından konuşan Prof. Dr Akmaz, Oryantasyon Toplantılarının her yıl düzenli olarak yapıldığını ve bu vesileyle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerle tanışma fırsatının olduğunu söyledi.
Üniversitede 156 akademik personelle eğitim verildiğini belirten Prof. Dr. Akmaz, "Geldiğimizde 230 öğrencimiz vardı. Şimdi ise yüksek lisans öğrencilerimizle birlikte 3 bin 700 öğrencimiz var. Halkın algısına göre değil, üniversitenin olgusuna göre hareket ettik. Ulusal ve uluslararası şartlara göre hazırlandık" dedi.
Prof. Dr. Akmaz, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.
Şü'de Oryantasyon Toplantısı
Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Meslek Yüksekokulu'nda Oryantasyon Toplantısı düzenlendi.



















