Su Faturalarında Kanserde Erken Teşhis Uyarısı

Su Faturalarında Kanserde Erken Teşhis Uyarısı

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü son yıllarda hızla artış gösteren kanser hastalığına karşı vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılan organizasyon kapsamında su faturalarında vatandaşları “Kanserde erken teşhis hayat kurtarır” mesajıyla uyarıyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Son yıllarda hızla artış gösteren kanser hastalığına karşı vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak ve farkındalık oluşturması amacıyla yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve KOSKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılan organizasyon ile artık su faturalarında kanser hastalığıyla ilgili vatandaşları uyarıcı mesajlara yer veriliyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Saltuk Demir, “Şubat ayı içerisinde su faturalarında kanser erken tanısı ile ilgili bilgilendirmelerin başladığı günden bu yana, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) yapılan başvurularda ciddi bir artış söz konusu olmuş bu da bizleri Son derece sevindirmiştir” dedi.

Su faturalarının altında yer alan kısımda ‘Kanserde erken teşhis hayat kurtarır’ mesajı yayınlandığını ve KETEM’in telefon numaralarının bulunduğunu hatırlatan Demir, “Kanser rahatsızlığı Son yıllarda hızla artış göstermektedir. Bu hastalıkta erken teşhisin önemi ortadadır. Bu nedenle vatandaşların belirli periyotlarla kanser taraması yaptırmaları ve kanser konusunda eğitim almaları önem arz etmektedir” diye konuştu.

Yapılan çalışmada kendilerine desteklerini esirgemeyen KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş’a teşekkür eden Demir, “Kanserle mücadelede her kesimin desteğini almak ve bu mücadeleyi hızla yaymak adına kurumlarımızın verdiği destekler bizleri memnun etmektedir” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile