'Su Güvenliği Eğitimleri' Verildi

'Su Güvenliği Eğitimleri' Verildi

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, belediye ve köylere hizmet götürme birliği yetkilileri ile muhtarlara “Su Güvenliği Eğitimleri” verildi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek’in de büyük hassasiyet gösterdiği sağlıklı, temiz ve güvenli içme, kullanma suyu ile ilgili İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, “Su Güvenliği Eğitimleri” verildi.

Her bir vatandaşın, sağlıklı ve güvenli içme suyuna ulaşabilme hakkı olduğu temiz ve güvenli içme-kullanma suyu konusunda 04.11.2015 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına istinaden, Kırklareli’de yaşayan vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve güvenilir içme-kullanma suyuna ulaşabilmesi amacıyla belediye yetkililerine ve muhtarlara, sağlıklı su ve özellikleri, mevzuat, kaynak, depo ve kaptajların asgari şartları, suyun dezenfeksiyonu ve klorlaması, su ile bulaşan hastalıklar konularını içeren eğitimler düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Kırklareli Merkez ilçe dahil 8 ilçede düzenlenen eğitimlerde, 152 muhtar, 16 belediye çalışanı ve köylere hizmet götürme birliği üyesine eğitim verildi.

Eğitimlerde “Su Kesintisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler, yüzde 1’lik Klor Solüsyonu Nasıl Hazırlanır, Damacana Suları Satın Alırken dikkat Edilmesi Gerekenler ve Damacana Pompa Temizliği Nasıl Yapılır” konularını içeren el broşürleri dağıtıldı. Muhtarların ve belediye yetkililerin istek ve önerileri öğrenilerek, gerekli çalışmalar başlatıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile