Su Özlemi Yeni Böbreğiyle Sona Erdi

Konya‘da 3,5 yıldır diyalize girdiği için fazla su içmesi yasaklanan 61 yaşındaki böbrek hastasının su özlemi, kendisine nakledilen yeni böbreğiyle sona erdi.

6 yıldır hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği çeken ve 3,5 yıldır da diyalize giren 61 yaşındaki Şemsettin Kavi‘ye, Antalya‘da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreği nakledildi. Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi‘nde gerçekleşen operasyon sonrası ilk isteği su içmek olan Kavi, 3,5 yıldır doya doya su içmenin özlemini çektiğini belirterek, "Suyun kıymetini içemeyince anlıyorsunuz. Yeni böbreğimle su özlemim sona erdi" dedi. Bundan sonra hayatı doya doya yaşamak istediğini

dile getiren Kavi, "Bugüne kadar gerçekten yaşayamamışım hayatı, bunu anladım. Sanki yeniden özgürlüğüme kavuşmuş gibiyim. Bundan sonra gönlüme göre hayatımı yaşayacağım. Bu imkanı bana veren tüm doktorlarıma teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erdal Karagülle, Antalya‘da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreğinin kendilerine teklif edildiğini ve kan grupları uyan hastaları hemen hastaneye çağırdıklarını belirterek, "Yaptığımız tetkikler sonucu en uygun kişinin Şemsettin Bey olduğuna karar verdik ve çarşamba günü böbreği naklettik. Ameliyatın üzerinden 3 gün geçti ve hastamız gayet sağlıklı. Böbreği de gayet sağlıklı çalışıyor. Ama onun gibi böbrek bekleyen binlerce insan var.

Organ bağışı konusunda insanlarımızı daha hassas olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile