Su Sayaçları Uzaktan Okunacak

Su Sayaçları Uzaktan Okunacak

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasına geçiyor.

Bursa’nın yoğun nüfus yapısıyla , Türkiye’nin önde gelen metropollerinden biri olduğuna işaret eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı , yeni şehircilik uygulamaları kapsamında çok katlı binalardaki artışın , sayaç okuma hizmetlerinde de teknoloji kullanımını zorunlu hale getirdiğini vurguladı . Bu doğrultuda , uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasına geçeceklerini belirten Çetinavcı , “Bursalılara hizmetin en iyisini verme hedefiyle , teknolojik yeniliklerden de yararlanıyoruz . Abone sayımızdaki artış ve yükselen binalar , sayaç okuma işlemlerinin çabuklaştırılmasını da gerektiriyor . Ataevler , Beşevler ve Siteler’de pilot uygulama kapsamında belirlenen 200 dairede , uzaktan erişimli sayaç okuma uygulaması başlattık . ” diye konuştu .

Uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasının altyapı hazırlıklarını sürdürdüklerine değinen Çetinavcı , sistemin tümüyle kullanıma hazır hale gelebilmesi için çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti .

Sistemin , binaların önünden el terminali ile sayaç okuma prensibine dayandığını belirten Çetinavcı , “80 dairelik 20 katlı bir binadaki su sayaçlarının tek tek okunması , büyük bir zaman kaybına sebep oluyor . Uzaktan erişimli sayaç okuma uygulaması , binaların içine girmeye gerek olmadan , cadde kenarından el terminali ile binada yer alan bütün su sayaçlarının aynı anda okunması esasına dayanıyor . ” dedi .

Çetinavcı bu uygulamanın hem zaman tasarrufunu , hem de olası birtakım yanlış okumaların önüne geçilmesini sağlayacağını kaydetti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile