Su Tasarrufunu Boyayarak Öğrenecekler

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, çocuklara su tasarrufunun önemini anlatmak için hazırladıkları 30 bin öykü ve boyama kitabını öğrencilere dağıttıklarını belirtti.

Batukan, yaptığı açıklamada, ''Su Müfettişi Şakrak'' adlı öykü ve boyama kitabını Kocasinan, Melikgazi, Talas, İncesu ve Hacılar ilçelerindeki anasınıfı, ilköğretim 1. ve 2. sınıf öğrencilerine dağıttıklarını belirtti.

Tasarruf bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması gerektiğini ifade eden Batukan, şöyle devam etti:

''Bu kapsamda ilköğretim okulu 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz için hazırladığımız 'Su Müfettişi Şakrak' adlı öykü kitabında su tasarrufu ve suyun önemi vurgulanıyor. Kahramanımız 'Şakrak', su tasarrufu konusunda insanları bilgilendirmek için kapı kapı dolaşıyor, gittiği her evde su harcamalarını izliyor ve o ailenin su kullanım şeklini bir rapor çıkararak kapıya bırakıyor. Sonrasında da su tasarrufu için önerilerde bulunuyor. Bu bilgilendirici öykü kitabı aynı zamanda eğlendirici bir şeklide su tasarrufunun akılda yer etmesini sağlıyor. Ayrıca anasınıfı öğrencilerimiz için de boyama kitabı hazırladık. Henüz okuma bilmeyen çocuklarımıza boyama yaparken suyun önemine dikkati çekiyoruz.''

Batukan, 1997 yılından beri su tasarrufu konusunda çocukları bilinçlendirmek için kitaplar hazırlayarak dağıttıklarını belirterek, ''Geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza hayat kaynağımız olan suyun kıymetini bilmeleri için bilgiler veriyoruz. Sınırlı olan kaynaklarımızı tasarruflu kullanma yöntemlerini anlatarak su israfını en aza indirebilmeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile