SÜ Uluslararasi Iliskiler Bölümünden 219 Ögrenci Mezun Oldu

SÜ Uluslararasi Iliskiler Bölümünden 219 Ögrenci Mezun Oldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümünün 2021-2022 Ögretim Yili 33. Dönem Mezuniyet Töreni, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katilimiyla gerçeklesti.

Selçuk Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümünün mezuniyet töreni, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Konusmasinda ögrencilere seslenen Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Göküs, “Üniversite hayatinin sadece egitimle sinirli olmadigini, bulundugunuz ortamda kazandiginiz vizyon ve degerlerin de bu egitimin ayri bir parçasi oldugunu unutmamaniz gerekir.” diye konustu.

Uluslararasi Iliskiler Bölüm Baskani Prof. Dr. Saban Çalis da “Ögrencilerimize kendi çocuklarimiz gibi baktik, bakmaya da devam ediyoruz. Ben ögrencilerimizin basaracaklarina inaniyorum. Kendilerine, ailelerine, üniversitelerine, bu memlekete gurur yasatacaklarina inaniyorum.” ifadelerini kullandi.



“Türk kimliginin daha iyi yerlere gelmesi için gayret ediyoruz"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise “Uluslararasi Iliskiler 15 yil hizmet ettigim, mesai harcadigim, bölüm baskanligi yaptigim, yardimci doçent olarak basladigim bölüm. Bu anlamda özellikle benim için çok kiymetli. Bizi biz yapan bölüm oldu. Memleketimize, bu vatana hizmet etme vesilesi oldu. Her platformda bu bölüm vesilesiyle memleketimizin degerlerini, kültürlerini savunmaya ve her zaman bu memlekete hizmet etmeye gayret ettik. Ögrencilerimizi de bu misyonla yetistirdik. Konya; kadim Selçuklularin bassehirligini yapmis, hosgörünün, medeniyetin, ilim ve irfanin, bilimin merkezi. Selçuk Üniversitesi olarak bizler de bunu devam ettirmeye gayret ediyoruz. Selçukluyu Selçuklu yapan degerleri, Türk Islam ideallerini, kültürünü ve Türk kimliginin daha iyi yerlere gelmesi noktasinda gayret ediyoruz. Ögrencilerimiz, nereye giderlerse gitsinler her seyden önemlisinin bu vatan oldugunu, bu topraklara hizmet etmek oldugunu unutmasinlar” dedi.

Konusmalarin ardindan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümünün 33’üncü dönem birincisi Burak Uzun’a plaketini verdi. Tören; dereceye giren ögrencilere plaketlerinin takdimi, diplomalarin verilmesi ve kep atma seremonisiyle sona erdi.

Törene; Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör yardimcilari Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Besoluk, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Göküs, Beysehir Ali Akkanat Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatih Mangir, Aksehir Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Mucuk, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Dogan, akademisyenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile