Su ve Tuz Dengesinin Önemi İstanbul'da Tartışıldı

Beykoz Çankırılılar Derneğince (BEYÇANDER) düzenlenen "Su ve Tuz Dengesi" konferansında, insan vücudundaki su ve tuz dengesi hakkında bilinmeyenler masaya yatırıldı.

Konuya ilişkin açıklamada, konferansa Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, BEYÇANDER Başkanı Bilal Karabacak ve AK Parti Beykoz Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Gazeteci-yazar Birsen Altıner, konferansta yaptığı konuşmada, insan vücudunun en önemli iki yapısal taşı olan su ve tuzun yeterli oranda ve doğru şekilde alınmadığında birçok rahatsızlığa yol açtığına dikkati çekerek, sağlıklı bir insanın günlük ortalama 2,5 litre su ile 6 gram doğal tuza ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Altıner, vücuttan atılamayan rafine edilmiş tuzun kristalleşip eklem ve kemiklerde depolanarak romatizmal hastalıklar başta olmak üzere, safra kesesi ve böbrek taşı ile ileriki safhada kansere sebep olduğunu, susuzluğun da ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını aktardı.
- "Çankırı tuzu Himalaya tuzuyla aynı değere sahip"
Türkiye'de Çankırı başta olmak üzere birçok ilde çıkan kaya tuzunun ihtiyaç duyulan 84 elementin tamamına sahip olduğunu anlatan Altıner, şu değerlendirmede bulundu:
"Başta Çankırı tuzu olmak üzere ülkemizdeki doğal tuzlar mineral açısından oldukça zengin. Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervlerinin bulunduğu Çankırı tuz mağaraları yaklaşık 5 bin yıldır kullanılıyor. Himalaya tuzuyla aynı değerlere sahip Çankırı tuzunun maalesef ülkemizde değeri yeterince bilinmiyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile