SÜ, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesini Aldi

SÜ, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesini Aldi

Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesini düzenlenen törenle Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a takdim etti.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen belge takdim töreninde, belgenin hak edilmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek süreçte yasanan fedakarliklari, heyecani ve gayreti bugün yeniden hatirladigini ifade etti.

Selçuk Üniversitesi ailesine bu belgeyi kazandirdiklari için mutlu ve heyecanli olduklarini belirten Prof. Dr. Aksoy, “YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesinin onurunu, heyecanini yasiyoruz. Selçuk Üniversitesi ailesi olarak görevi devraldigimiz andan itibaren Üniversitemizin çok daha iyi yerlerde olmasi için gayret ediyoruz. Üniversiteyi gerçekten Yüksekögretim kapasitesi düzeyinde yöneten, ayni zamanda da is birligiyle, istisareyle projelere destekler vererek hak ettigi noktalara tasima vizyonunda çabaliyoruz. Bu elbette ki kolay bir sey degil. Zaman zaman Üniversitemizin ortaya koydugu gayretler çesitli gerekçelerden dolayi hizli gerçeklesiyor. Hedefimiz güçlü, Anadolu’nun merkezinde medeni idealler üzerinde bulunan, Türk evladinin egitim kalitesini yükselten ayni zamanda milli- manevi degerler üzerinde çabalayan bir Yüksekögretim Kurumu ortaya çikarmak. Anadolu’nun bilim merkezi olan, ilim ve bilimde parlayan bir yildiz olan üniversite sunmak. Üniversitemizde rektörlük yapan Prof. Dr. Erol Güngör Hocanin bahsettigi gibi‘Bu millet ilime ve bilime önem verdigi sürece yükselecektir.’ Biz de o bayragi Üniversitemiz çatisi altinda devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bu baglamda Üniversitemizi büyük titizlikle inceleyen ve degerlendiren Yüksekögretim Kalite Kurulu Takimi’na ve Prof. Dr. Muhsin Kar Hocamin sahsinda Yüksekögretim Kalite Kurulu heyetine çok tesekkür ediyorum. Belgenin, Üniversitemizin gelecekte alacagi belgelerin ve daha büyük ödüllerin baslangici olmasini umut ediyorum” diye konustu.



“Tüm üniversitelerimizi degerlendirmek istiyoruz”

Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar da YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programini 2020 yilinda 11 üniversiteyle baslattiklarini, 2021 yilinda ise 12 üniversiteyle devam ettiklerini bildirdi. Program çerçevesinde 2022 yilinda ise bu sayiyi 30 üniversiteye çikardiklarini aktaran Prof. Dr. Kar, “Kurumsal Akreditasyon Programimiz su anda en önemli programimiz. Degerlendirme takimlarimizin araciligiyla üniversitelere yönelik dis degerlendirmede bulunuyoruz. Onlarin yaptigi saha ziyareti sonrasinda üniversitemizin kendi öz degerlendirme raporu ve sahadaki uygulamalarina bakarak bir kurumsal akreditasyon raporu yayinliyorlar. Rapora göre biz de kurum içerisinde tutarlilik analizleri yaparak kuruma akredite etmeyle ilgili bir karar veriyoruz. Bu çerçevesinde 2027 yilina kadar Türkiye’deki tüm Yüksekögretim kurumlarini program dahilinde degerlendirmek istiyoruz. Kurumlarin kendilerinin güçlü, isleyen ve sürekli iyilesme anlayisina dayali bir kalite güvence sistemine sahip olmasi gerekiyor. Biz her zaman sunu söylüyoruz: Kalitenin sahibi Yüksekögretim Kurumunun kendisidir. Bizim yaptigimiz o sistemden varliginin disardan teyit edilmesi seklindedir. Bu anlayista faaliyetlerimizi yürütüyoruz” seklinde konustu.



“SÜ, kalite güvencesi çalismalarinda öncü bir üniversite”

Prof. Dr. Kar, akreditasyonun tüm dünyada ve Türkiye’de güvencenin varligini ifade eden bir uygulama olarak yayginlastigini anlatti. Bu açidan ögrencilerin nitelikli egitim almasi, iyi bir ögrenme tecrübesi yasamasi ve sosyal bir çevre içerisinde deneyimlemede bulunmasinin oldukça önemli oldugunu dile getiren Prof. Dr. Kar, “Mezunlarimizin 21. yüzyil becerileriyle dirençli hale getirilmesi, gelecekteki belirsizlikleri daha kolay gögüsleyebilmesi, ögrencilerimizin teknolojiyle uyumlu ve bilisim devrinin gereklerine göre mezun edilmesi, degerler asistani kalite güvencesinin olmazsa olmazidir. Selçuk Üniversitesi, kalite güvencesi çalismalarinda öncü üniversitelerden biridir. Ilk defa YÖKAK 2015’te komisyonun kuruldugu dönemde ilk baslatilan çagriya gönüllü olarak Kurumsal Dis Degerlendirme Kurulu’na 2016 yilinda dahil oldu. 2019 yilinda izleme programina dahil edildi. Son olarak çagri usulü ve gönüllülük esasiyla basvurulan Kurumsal Akreditasyon Programi’na da 2021 yilinda dahil oldu. Kalite güvencesi anlamindaki bu faaliyetleri, gayretleri en son Kurumsal Akreditasyon Programindan da basariyla çikarak kalite güvencesini taçlandirdi. Bu basarinin ortaya çikmasinda basta Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy olmak üzere tüm akademik, idari personel ve ögrencilerini tebrik ediyorum” dedi.



“Gelismeye açik yönlerimizin farkindayiz”

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Kalite Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat ise SÜ’nün Aralik 2021 döneminde baslatilan ve Subat 2022 döneminde tamamlanan Kurumsal Akreditasyon Programi sonucunda YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazandigini söyledi.

Bu basarinin elde edilmesinde basta Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Üniversite Kalite Kurulu, tüm akademik ve idari personel ile ögrencilere tesekkür eden Prof. Dr. Polat, “Süreçte bizleri yalniz birakmayan kamu kurum ve kuruluslarimiz ile özel sektör temsilcilerimize de tesekkürlerimizi iletiyoruz. Bugün Kurumsal Akreditasyon Programini basariyla tamamlayarak akredite olma hakkini kazandik. Güçlü yönlerimizi biliyoruz. Onlari koruyup daha da gelistirecegiz. Gelismeye açik yönlerimiz var, farkindayiz. Süreç içinde onlara yönelik iyilestirmelerimizi gerçeklestirecek ve bu yönlerimizi daha da güçlendirecegiz. Bu vesileyle Üniversitemizde kalite güvencesi sisteminin güçlenmesi için bize rehberlik eden, destek olan Yüksekögretim Kalite Kurulu’na ve degerli Baskanimiz Prof. Dr. Muhsin Kar’a çok tesekkür ediyoruz. Kurumsal Akreditasyon Belgemizin Üniversitemize ve yüksekögretim sistemimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Törene Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Abdullah Gündüz, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Besoluk, YÖKAK Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Çufali, MHP Il Baskani Remzi Karaaslan, YÖKAK’tan Uzman Mustafa Çolak ile ögretim elemanlari katildi.

Selçuk Üniversitesine YÖKAK tarafindan yürütülen 2021 Yili Kurumsal Akreditasyon Programi çerçevesinde verilen belge, 2 yil süreyle geçerli olacak.

Kurumsal Akreditasyon Programi, yüksekögretim kurumlarindaki kalite güvencesi, egitim-ögretim, arastirma-gelistirme, toplumsal katki ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü çerçevesinde degerlendirilmesini saglayan bir dis degerlendirme yöntemi olarak belirtiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile