Suat Kılıç Ve Sanatçılar Engelliler İçin Kamera Karşısında

Dumlupınar Üniversitesinden (DPÜ) bir grup öğrencinin projesi kapsamında, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile 19 sanatçının seslendirdiği, engellilerin sıkıntılarını konu alan mesajlara yer verilen kısa film hazırlandı.

DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu Başkanı Kaan Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce topluluğu kurduklarını ve engellilere yönelik aktivitelerde bulunduklarını söyledi.

Son olarak "3 Aralık Dünya Engelliler Günü''ne yönelik ünlülerin de desteğiyle farklı bir çalışmaya imza attıklarını belirten Karataş, bu çerçevede engellilerin sıkıntılarına toplumun dikkatini çekmek amacıyla 2 dakika 17 saniyelik kısa film hazırladıklarını anlattı.

Projenin sloganının "Herhangi Bir Aralıkta Değil, Her Zaman Yanınızdayız Biz" olduğunu dile getiren Karataş, şöyle devam etti:

"Bu videoyu hazırlamak için aralarında siyasetçiler, müzik ve sinema sanatçılarının yer aldığı 100'e yakın ünlü isimle iletişime geçmeye çalıştık. Çağrımıza cevap veren 20 ünlümüze bir cümleyi seslendirip videosunu göndermesini istedik. Eski Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile birçok sanatçımız, verdiğimiz cümleleri seslendirip kaydettikleri videoları bize ulaştırdı. Biz de bu videoları birleştirdik. Videonun sonuna da Özkan Uğur'un bestelediği sloganımızı ekledik."

Karataş, hazırladıkları filmin "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nde sosyal medyada, konserlerde, bazı sinema, kafeler ve televizyon kanallarında yayınlanmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öğrencilerin kısa filmine, Suat Kılıç'ın yanı sıra sanatçılar Ali İl, Ece Uslu, Engin Günaydın, Özkan Uğur, Saki Çimen, Erdal Çelik, Can Tosun, Berzah Öztuna, Bahtiyar Uzun, Bedirhan Gökçe, Osman Akça, Sanem Yeleş, Özgür Emre Yıldırım, Bahadır Derici, Emrah ve Gönül Şahan, Aysun Taşçeşme, Koray Avcı ve Cem Gelinoğlu destek verdi.

- "Hangisini seçerdiniz?"

Filmde, Kılıç ile sanatçıların parça parça seslendirdiği mesaj şöyle:

"Sadece bir gününüzü düşünün. Sabah uyandınız, yatağınızdan kalkıp elinizi yüzünüzü yıkadınız. Kahvaltı keyfi yapıp belki işinize, belki de okulunuza gitmek için yola çıktınız. İster toplu taşıma aracı, ister özel araç, sizi muhtemelen sıkıcı ve yoğun bir güne başlattı. Belki çok yorulduğunuz için isyan ettiğiniz işinizden, okulunuzdan çıkınca arkadaşlarınızla ya da sevgilinizle buluştunuz. Sarıldınız, dokundunuz, konuştunuz, dertlerinizi anlattınız, paylaştınız.

Ya da...

Sabah uyandınız. Yatağınızdan kaldırılmak üzere birine seslendiniz. O biri varsa şanslınız. Elinizi yüzünüzü yıkamak için lavaboya uzanmaya çalıştınız. Belki de gidecek ne işiniz, ne de okulunuz var. Öyle ya merdiveni nasıl ineceksiniz? Örneğin tekerlekli sandalyenizle kaldırımları nasıl aşacaksınız? Otobüslerin yüksek girişlerini nasıl atlatacaksınız? Varsın işiniz, okulunuz olmasın. Arkadaşlarınızla, sevgilinizle buluştunuz. Dokundunuz, dokunduysanız da göremediniz, sarılamadınız. Sarıldıysanız da anlamını bilemediniz.

Karşınızda iki farklı yaşam. Hangisini seçerdiniz? Eminiz, onlara da şans verilseydi sizin seçtiğinizi seçerdi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile