Sube Müdürleri Dernegi Baskani Cebeci Açiklamasi 'Özel Hizmet Tazminat Oranlarinin Yüzde 135'Den Yüzde 175'E Çikarilmali'

Sube Müdürleri Dernegi Baskani Cebeci Açiklamasi 'Özel Hizmet Tazminat Oranlarinin Yüzde 135'Den Yüzde 175'E Çikarilmali'

Sube Müdürleri Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Cebeci, 7’nci Dönem Toplu Sözlesme Görüsmeleri çerçevesinde “Sube müdürlerinin özel hizmet tazminat oranlarinin yüzde 135’den yüzde 175’e çikarilmasi, ek ödeme oranlarinda 25 puanlik bir artis yapilmasi gerekmektedir” dedi.

Sube Müdürleri Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Cebeci, 7’nci Dönem Toplu Sözlesme Görüsmelerine iliskin açiklamalarda bulundu. Cebeci, sube müdürleri ve müdür ünvanli kadrolarin, kamu kurum ve kuruluslarinin kurumsal hafizasi oldugunu, ayni zamanda degisim ve gelisime açik, mevzuata ve uygulamaya hakim olmalari nedeniyle vatandas sorunlarinin da çözüm mercii oldugunu dile getirdi. Cebeci açiklamasinda, “Devletin, genel idare esaslarina göre yürütmekle yükümlü oldugu kamu hizmetlerinin görülmesinde bakanliklarin merkez ve tasra teskilatlarindaki esas hizmet birimi olan sube müdürlüklerinin; özgün/stratejik konumlarina karsin hak ettikleri mali ve sosyal haklarini alamadiklari konusu güncel durumdan hareketle açiklanmaktadir. Kamu hizmetlerinin görülmesinde verim ve uyumun saglanabilmesi için öncelik ve ivedilikle sube müdürleri ve müdürlerin mali durumlarinda iyilestirme yapilmasi, mevcut ücret adaletsizliklerinin giderilmesi gerektigi elzemdir” açiklamasinda bulundu.

“Sube müdürlerinin özlük haklarinin iyilestirilmesi, ise karsi motivasyonlarinin artmasini saglayacak”

Cebeci, sube müdürlerinin birçok idari islemin yapilmasinda görev aldigini belirterek, “Bu görevde sube müdürlerinin özlük haklarinin iyilestirilmesi, ise karsi motivasyonlarinin artmasini saglayacak. Sonuç olarak bütün iyilestirmeler kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulmasina katki saglayacaktir. Bu nedenle kamu yönetiminin bel kemigi durumunda olan biz sube müdürü ve müdürlerin taleplerinin dikkate alinmasinda fayda olacaktir” diye konustu.



“Özel hizmet tazminat oranlarinin yüzde 135’den yüzde 175’e çikarilmali”

Kamuda görev yapan sube müdürü ve müdürlerin sorunlarinin çözümü için hiyerarsik dengelerin saglanmasi gerektigini sözlerine ekleyen Cebeci, su ifadeleri kullandi:

“Sube müdürleri, 666 sayili KHK ile ugradigimiz magduriyetin giderilmesi, bu dogrultuda; sube müdürlerinin özel hizmet tazminat oranlarinin yüzde 135’den yüzde 175’e çikarilmasi, ek ödeme oranlarinda 25 puanlik bir artis yapilmasi, 2 bin makam ve 8 bin görev tazminati verilmesini saglayacak sekilde yasal düzenleme yapilmasi, ayrica 375 sayili Kanun Hükmünde Kararname’nin eki II sayili cetvelin ilgili bölümüne eklenmesi hususlarinda gerekli yasal düzenlemelerin yapilmasini beklemekteler.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile