Sube Müdürleri Derneginin 4. Olagan Genel Kurulu Gerçeklestirildi

Sube Müdürleri Derneginin 4. Olagan Genel Kurulu Gerçeklestirildi

Sube Müdürleri Derneginin 4. Olagan Genel Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanligi Egitim Tesisi Toplanti salonunda gerçeklestirildi.

Sube Müdürleri Derneginin 4. Olagan Genel Kurulu sonrasi açiklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Cebeci, dernegin 2013 yilinda kuruldugunu hatirlatarak, “Sube Müdürleri Dernegi; kamu kurumlarinin beyinleri ve kurumsal hafizasi olan sube müdürlerinin, birlik ve beraberligini saglamak, kanunlardan dogan menfaatlerini korumak, özlük ve mali haklarinin iyilestirilmesini saglamak, mesleki ve sosyal statülerini güçlendirmek, bilgi ve becerilerine katki saglayarak devletine ve milletine üst düzey kamu hizmeti vermelerini temin etmek amaçlariyla kurulmustur" ifadelerini kullandi.

Kamu kurum ve kuruluslarin her birinin görevde yükselme ve unvan degisikliklerine iliskin özel yönetmeliklerinin Sube Müdürleri Yönetim Hizmetleri Grubunda sayildiginin altini çizen Cebeci, "Sube müdürleri kamu kurum ve kuruluslarinin kurumsal hafizasidir. Ayni zamanda degisim ve gelisime açik, mevzuata ve uygulamalara hakim olmalari nedeniyle vatandas sorunlarinin da çözüm merciidir. Sube müdürü kadrosuna atanabilmek için belli bir süre hizmet edip, belli bir bilgi ve tecrübeye sahip olduktan sonra, disiplin yönünden sinava girilmesine engel bir durumunun olmamasi, yapilan yazili ve sözlü sinavlarda da basarili olunmasi gerekmektedir. Sube müdürleri konusunda uzmanlasirken, ayni zamanda maiyetindeki personelin yetistirilmesinden, sevk ve idaresinden, is ve islemlerin takip ve denetiminden de sorumludur" açiklamalarinda bulundu.

Hiyerarsik kademelerde daire baskanindan sonra gelen sube müdürlerinin makam ve görev tazminati almayan tek yöneticiler oldugunu söyleyen Cebeci, "Esit ise esit ücret sisteminde hiyerarsik kademeler arasinda makul bir ücret farki varken 02/11/2011 tarihli ve 666 sayili KHK ile esit unvana esit ücret adi altinda yapilan düzenleme sonucu kariyer uzmani, daire baskani ve üstü kadrolarda bulunanlarin mali ve özlük haklari iyilestirilmistir. Sube müdürü kadrolarinda yer alan personelin ücretlerinde ise herhangi bir iyilestirme yapilmamis olup, hiyerarsik kademeler arasindaki ücret dengesi orantisiz sekilde bozulmustur" ifadelerine yer verdi.

Sube Müdürleri Derneginin 4. Olagan Genel Kurulunda yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine yapilan seçim sonucunda Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Cengiz Cebeci, Mustafa Göreli, Saniye Yildirim, Sifauttin Eroglu, Abdurrahman Ekici, Veysel Kizmaz, Yener Gül, Feyzullah Tanriver ve Erkan Altin, yedek üyeliklerine ise, Münif Bedir Bedirbeyoglu, Dilaver Altinkaya, Savas Özdemir, Izzet Bulgurcu, Adnan Yüksel, Haydar Demiray, Cezmi Yildirim, Tahir Çagliyan ve Osman Saygin, seçildi.

Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise Muhammed Öztürk, Cafer Sekendur, Ismail Hakki Uysal seçilirken yedek üyeliklerine ise Gürbüz Günes, Murat Torun ve Kamil Batuhan seçildi. Daha sonra yapilan Yönetim Kurulu toplantisinda Yönetim Kurulu Baskanligina yeniden Cengiz Cebeci seçildi. Genel sekreterlige, Saniye Yildirim, Genel Muhasip (sayman) üyelige Feyzullah Tanriver, baskan yardimciliklarina Mustafa Göreli, Sifauttin Eroglu ve Yener Gül seçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile