SUBÜ Arama Ve Kurtarma Ekibi Yanginla Mücadele Egitim Aldi

SUBÜ Arama Ve Kurtarma Ekibi Yanginla Mücadele Egitim Aldi

SUBÜ Arama ve Kurtarma Ekibi’ne üniversitenin sivil savunma faaliyetleri dogrultusunda yanginla mücadeleye yönelik egitim verildi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) sivil savunma faaliyetleri dogrultusunda SUBÜ Arama ve Kurtarma Ekibi’ne yönelik bir egitim düzenlendi.

Sakarya Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nde düzenlenen egitimde; yangin ve yanma bilgisi, orman yanginlarinin baslangiç ve gelisim asamalari, orman yanginlarini söndürme teknikleri, orman yanginlari ile mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar anlatildi. Egitimi veren Sakarya Orman Bölge Müdürlügü Yanginla Mücadele Sube Müdürlügü, gönüllülerin sayisinin arttigi bilgisini paylasarak orman yanginlariyla mücadelede toplumun bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapti. Ayrica teorik egitimde basarili olan ve gönüllü olmak isteyen adaylara Orman Genel Müdürlügü tarafindan gönüllü kimlik karti ve teçhizat verilecegi, gönüllülerin yapilacak tatbikatlara katilarak yanginlarda ihtiyaç duymasi halinde göreve çagrilacaklari bilgisi verildi.

Egitim programi basariyla tamamlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile