Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Shumen Konstantin Preslavsky Üniversitesi, Galati Dunaera De Jos Üniversitesi, Ukrayna Ulusal Bilim Akademisi Piyasa Sorunlari ve Ekonomik & Ekolojik Arastirmalar Enstitüsü ve Gürcistan Uluslararasi Is Gelistirme ve Yatirim Tanitim Merkezi ortakligiyla hayata geçirdigi Avrupa Birligi Karadeniz Sinir Ötesi Is Birligi Programi çerçevesindeki ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ isimli projenin çiktilarindan biri olarak düzenlenen Eko Turizm Rotasinda Pedal Dostu Festival’de, SUBÜ Turizm Fakültesi’nde yapimi tamamlanan ‘Bisiklet Odasi’ açildi. Etkinlik çerçevesinde ayrica bir konferans düzenlenerek bisiklet turizmine iliskin sunumlar yapildi. Projenin kamuoyunda görünürlügünün saglanmasi, etkinlik ve faaliyetlerin duyurulmasi, hedef gruplarin projeye katiliminin saglanmasi ve projenin etkisinin güçlendirilmesi amaciyla kurulan odada; hazirlanan rota çerçevesinde bisikletleriyle seyahat eden ve teknik sikinti yasayan bisiklet sevdalilari ihtiyaçlari olan malzeme destegini alabilecekler.
Etkinlige SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oguz Türkay, Genel Sekreter Dr. Ögretim Üyesi Gökhan Ergen, Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Sariisik, SUBÜ Proje Gelistirme Müdürü Arzu Sayginer Çil, Sakarya Büyüksehir Belediyesi Strateji Gelistirme Daire Baskani Veysel Çiplak, akademisyenler, bürokratlar, proje çerçevesinde yer alan yurt disindaki paydas kurumlarin temsilcileri ve bisikletçiler katildi.
SUBÜ Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta SUBÜ Turizm Fakültesi Dr. Ögr. Üyesi Akif Gökçe, ‘Akademik Yazinda Ele Alindigi Haliyle Bisiklet Turizmi’ baslikli, Yabanci Diller Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Koray Cantez ise ‘Bisiklet Turizmini Gelistirmek Için Atilmasi Gereken Adimlar’ baslikli bir sunum yapti.
“Hem doga hem insanlar kazaniyor”
Konferansin açilis konusmasini yapan SUBÜ Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Sariisik, “Son 20 yildir doga turizmine olan ilgi sürekli artiyor. Bu durum bisiklete ilgi duyulmasini da beraberinde getiriyor. Pandemi ile birlikte insanlarin dogaya kaçisi basladi ve bu hizla devam ediyor. 20 yil önce spor turizmi adiyla andigimiz bu alanda rafting, trekking ve bisiklet turizmi gibi özel alanlar gelisti ve hepsi özgün birer alan haline geldi. Bu turizm biçimi kazan-kazan prensibine dayaniyor. Hem doga, hem insanlar kazaniyor. Projeye emek veren tüm arkadaslari tebrik ediyorum. Farkli ülkelerden gelenleri agirlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
“Yeni trend turizm aktivitelerini destekliyoruz”
Ukrayna’daki proje ortaklarinin katilamadigini ve orada savasin bir an önce bitmesini ümit ettiklerini kaydederek konusmasina baslayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ise, “Türkiye’nin sahip oldugu essiz degerler ve dogal güzellikler turizm sektörünün gelismesine katki sagliyor. Ülkemizde birçok turizm alaninda son zamanlarda yayginlasma gözlemleyebiliyoruz. Turizm potansiyelimiz son zamanlara kadar kiyi turizmi agirlikliydi, yeni turizm trendleri de giderek önemli hale geliyor ve paylari artiyor. Biz de SUBÜ olarak Turizm Fakültemiz, Spor Bilimleri Fakültemiz ve Saglik Bilimleri Fakültelerimizle yeni trend turizm aktivitelerini gönülden destekliyoruz. Bisiklet Odasi vesilesiyle hem ögrencilerimiz, hem yerel halkimiz hem de yurtdisindan gelecek misafirlerimize hizmet saglamis olacagiz. Bu türden proje ve aktivitelerin faydalarindan birisi tanis olarak farkindalik olusturmak ve farkli ülkelerden insanlarin birbirlerini tanimasini saglamak oluyor. Bisiklet Odasi hayirli olsun” diye konustu.
SUBÜ'de AB Projesi Için 'Bisiklet Odasi' Açildi
‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim ‘ simli Avrupa Birligi projesi için SUBÜ Turizm Fakültesi’nde kurulan ‘Bisiklet Odasi’ düzenlenen törenle açildi. Bisiklet Odasi, tur çerçevesinde bisikletinde sikinti yasayan bisiklet severlere hizmet edecek.



















