SUBÜ'de Bahar Yariyili Akademik Genel Kurul Toplantisi Tamamlandi

SUBÜ'de Bahar Yariyili Akademik Genel Kurul Toplantisi Tamamlandi

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) 2021-2022 Akademik Yili Bahar Yariyili Akademik Genel Kurul Toplantisi tamamlandi.

Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen toplanti, fakülte ve meslek yüksekokullarina ayri ayri olmak üzere iki oturumda gerçeklestirildi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’in genel bilgilendirici sunumu ile baslayan toplantida daha sonra egitim-ögretim alaninda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Ar-Ge alaninda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve topluma hizmet alaninda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Naci Çaglar teknik ile uygulamali detaylarin aktarildigi sunumlar gerçeklestirdi. Sunumlar sonrasinda ise soru-cevap bölümünde akademisyenlerden gelen talep ve öneriler üzerinde duruldu. SUBÜ’nün dengeli ve güç kazanarak büyümeye devam ettigini kaydeden Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, ögrenci sayilarinin 26 bin 497’ye personel sayilarinin ise bin 80’e ulastigini belirtti.

Pandemi sürecine deginen Saribiyik, tüm akademik ve idari personellerinin süreç içerisinde özveri ile çalistiklarina degindi.

“Odaklanilmasi gereken nokta ögrenim kazanmak”

Egitim-ögretim süreçlerinde asil olanin ögrenim kazanimlari oldugunu vurgulayan Saribiyik, “Ister teorik isterse uygulamali egitim olsun bu böyledir. Yüz yüze egitimle, online egitimle ya uygulamali egitimle hangi sekilde olursa olsun odaklanilmasi gereken noktanin ögrenim kazanimlari oldugunu unutmamamiz gerekiyor. Tabi ögrenim kazanimlarina ulasmayi destekleyecek bir yeniligi daha hayata geçirdik. SUBÜ Stüdyolari içerisinde ders stüdyomuz da tamamlandi. Ilgili birkaç ders belirleyerek orada çekimlere basladik. Bu stüdyo ders ile ilgili zengin bir içerik gelistirebilmeye yardimci oluyor. Pandeminin mecbur kildigi uzaktan egitimin böyle bir gelisime katki sagladigi bir gerçek. Iste simdi bunu stüdyomuzla birlikte ögrencilerimiz için faydaya dönüstürmeye basladik” dedi.



“Türkiye’nin ilk Teknoloji Yarismalari Koordinatörlügü’nü kurduk”

Teknopark çalismalarinda son asamaya geldikleri bilgisini veren Saribiyik, “Teknoparkimizi insa edecegimiz eski Toyota Dis Hastanesi’nin bulundugu bölgenin Teknoloji Gelistirme Bölgesi ilan edilmesinin ardindan Teknopark kurulmasi için Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na gerekli basvuruyu yaptik. Insallah en kisa süre içerisinde bakanimizla görüserek bu süreci de sonlandirmis olacagiz. Bunun yani sira ögrencilerimiz gerek topluluk faaliyetleri gerekse teknoloji yarismalari kapsaminda yil boyunca geç saatlere kadar yogun bir sekilde çalisiyorlar. Onlarin çabalarini takdir ediyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde Türkiye’nin ilk Teknoloji Yarismalari Koordinatörlügü’nü kurduk. Su anda koordinatörlügümüz için çok donanimli bir yer hazirliyoruz. Ögrencilerimiz artik çalismalarini o alanda yürütebilecekler. Sonradan olusturdugumuz her alan gibi orasi da son derece sik ve kullanisli olacak” diye konustu.



“Bölgede tek olan bu okulumuzun bir marka okul olmasi için çalisiyoruz”

Son genel kurulun üzerinden geçen 5 ayda üniversite adina yasanan önemli gelismelere de dikkat çeken Saribiyik, “Denizcilik MYO’muzu son derece sik ve donanimli yeni binasina kavusturduk. Bölgede tek olan bu okulumuzun bir marka okul olmasi için çalisiyoruz. O yolda da ilerliyoruz. HAVELSAN ve Sakarya Barosu basta olmak üzere ulusal ve uluslararasi birçok is birligine imza attik. Yeni is birlikleri hem ögrencilerimizin uygulamali egitim yapabilecegi ve istihdam edilebilecegi yeni imkânlar ortaya çikariyor, hem de is dünyasi ile dirsek temasimizi artirarak sagladigimiz katkinin artmasina vesile oluyor. Bildiginiz üzere bir süre önce Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan özel bir kategori olan Mesleki Uygulama Agirlikli Üniversiteler kategorisine dâhil edilmistik. Geçtigimiz dönem ise Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan gerçeklestirilen dis degerlendirmede ‘Genç ve Dinamik Bir Üniversite’ olarak tanimlandik. Pamukova MYO’muzda olusturdugumuz laboratuvarda bir süredir süt ürünleri üretimine baslamistik. Kisa süre önce bu ürünleri SUBÜ markasiyla ticari birer ürün olarak satmak için gerekli onaylari da aldik. Sürekli kendisini gelistiren ve üzerine koyarak ilerleyen bir üniversite olarak önümüzdeki genel kurulda birçok basarimizi daha konusacagimizdan eminim” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile