SUBÜ'de Yapay Zeka Ve Dijital Dönüsüm Açiklamasi 10 Yeni Program Açildi

SUBÜ'de Yapay Zeka Ve Dijital Dönüsüm Açiklamasi 10 Yeni Program Açildi

YÖK, baslattigi yapay zeka ve dijital dönüsüm çalismasi çerçevesinde SUBÜ’nün sundugu önerileri kabul etti. Bu çerçevede SUBÜ Karasu MYO ‘Bilisim Teknolojileri MYO’ adiyla tematik bir hale getirildi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar tarafindan yapay zeka, dijitallesme ve büyük veri alanlarinda yeni program ve bölümlerin açilacagi üniversitelerden birisi olarak ilan edilmisti. Bu çerçevede SUBÜ’nün yaptigi çalismalar bünyesinde sundugu öneriler YÖK tarafindan kabul edildi. Böylelikle SUBÜ Karasu Meslek Yüksekokulu’nun adi ‘Bilisim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’ olarak degistirildi ve tematik bir okul haline getirildi.

Ayrica 3 MYO’da 10 yeni program açildi. Açilan yeni programlar, Arifiye MYO’da Insansiz Araç Teknikerligi Programi; Hendek MYO’da Dijital Dönüsüm Elektronigi Programi, Imalat Yürütme Sistemleri Operatörlügü Programi, Otonom Sistemler Teknikerligi Programi ile Robotik ve Yapay Zeka Programi; Bilisim Teknolojileri MYO’ya dönüsen Karasu MYO’da Arka-Yüz Yazilim Gelistirme Programi, Ön-Yüz Yazilim Gelistirme Programi, Bulut Bilisim Operatörlügü Programi, Büyük Veri Analistligi Programi ve Yapay Zeka Operatörlügü Programi, bu yil Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) kilavuzuna dahil edilecek.

“Hedefimiz, uygulama becerisine sahip nitelikli insanlar yetistirmek”

Yeni açilan programlara iliskin bir degerlendirme yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Biz daha önce birçok programa hem yapay zeka ile ilgili dersleri hem de dijital dönüsümle ilgili dersleri eklemistik. Bunun yaninda YÖK tarafindan gerçeklestirilen dijital dönüsüm ve yapay zeka çalismalari çerçevesinde üniversitemizde tematik alana uygun olarak Karasu MYO’muzun adini Bilisim Teknolojileri MYO olarak degistiriyor ve alana yönelik birçok programi orada hayata geçiriyoruz. Bunun yaninda Hendek MYO’muz gelecek perspektifinde 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne tasinacagi için yine konsepte uygun yeni programlarin bir kismini orada açiyoruz. Ayrica Arifiye MYO’muz otomotiv alaninda tematik okul sayilacak düzeyde çalismalar gerçeklestiriyor. Orada da yeni bir program açiyoruz. Hedefimiz güncel teknolojiyi kullanan, bu gelismelerin farkinda olan ve is dünyasinin ihtiyaç duydugu uygulama becerisine sahip nitelikli insanlar yetistirmek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile