SUBÜ'den Sehrin Ekonomik Gelisimine Isik Tutacak Proje

SUBÜ'den Sehrin Ekonomik Gelisimine Isik Tutacak Proje

SUBÜ Sapanca MYO’nun Sakarya ekonomisine katki saglayan isletmeleri genis bir perspektiften incelemeyi hedefleyen ‘Is’te Sakarya’ baslikli bilimsel arastirma projesinde çekimler basladi. Proje genç girisimcilere ilham verici örnekler sunmayi ve sehir hafizasi olusturmayi amaçliyor.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve Iletisim Programi akademisyen ve ögrencileri tarafindan yürütülen Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörlügü ile ‘Is’te Sakarya’ baslikli projede çekimler basladi.

Sakarya ekonomisine katki saglayan isletmeleri genis bir perspektiften incelemeyi hedefleyen proje ile bölgenin ekonomik gelisimine yön veren yerel isletmelerin girisimcilik hikâyeleri dijital olarak kayit altina alinacak.

Kent hafizasi olusturulacak

Sakarya’nin ekonomik yönünü arastirarak elde edilen verilerin bölgenin ekonomik tarihini daha iyi anlamak için kullanilacagini belirten Proje Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Ismail Koç, “Proje ekibi olarak Sakarya’da faaliyet gösteren köklü isletmelerin kurulus hikâyelerini, aile isletmelerinde kusaklar arasi yönetimi, devlet tesviklerinin etkisini, ekonomik katkilari ve inovasyon projelerini analiz edecegiz. ‘Is’te Sakarya’ projesi ile sehrin ekonomik gelisimine taniklik etmeyi ve Sakarya’daki girisimcilik hikâyelerini dijital ortamda belgeleyerek kent hafizasini olusturmayi, sehir ekonomisine ve genç girisimcilere ilham kaynagi olmayi hedefliyoruz. Sapanca Meslek Yüksekokulu bu proje sayesinde üniversite-sanayi is birligine olan bagliligini göstererek sektörle olan iliskilerin gelistirilmesine önemli katkilar saglayacak; üniversite ile sanayi arasindaki bu etkilesim, projenin hem akademik hem de endüstriyel alanda yeni is birliklerine kapi açmasini mümkün kilacaktir” diye konustu.



Projede ilk çekim gerçeklesti

‘Is’te Sakarya’ projesinde ilk olarak Sögütlü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir süt ürünleri sirketinin üçüncü kusak temsilcisi Yönetim Kurulu Baskani Gürkan Günes ile video röportaj çekimleri yapildi. Firma hakkinda bilgi veren Günes, “65 yillik üretim tecrübemiz ile bugün 2,1 milyar TL’lik ciroya, 400 kisilik istihdama ve 5 bin süt üreticisine geri baglanti etkisine ulasmis durumdayiz. Böylelikle Türkiye’de süt ve süt ürünleri isleyen üreticiler arasinda önemli bir konumdayiz” seklinde konustu.



Proje ekibi

Sapanca MYO Müdür Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Ismail Koç’un koordinatörlügünü yürüttügü projenin ekibinde Dis Ticaret Bölümü Baskani Doç. Dr. Füsun Çelebi Boz, Doç. Dr. Aydin Bagdat ve Medya Iletisim Programi Baskani Ögretim Görevlisi Servet Sezgin yer aliyor. Sapanca MYO Medya Iletisim Programi ögrencileri de projede aktif olarak görev alarak uygulama becerisi kazaniyor. Proje ekibi, daha önce ‘Sapanca’nin Çinarlari’ adli projeyi de hayata geçirmisti. Bu proje ile Sapanca’nin 54 yasli bireyinin hayat hikayeleri belgesel haline getirilerek, onlarin deneyimlerini ve degerleri gelecek nesillere aktarilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile