SUBÜ Fikir Sofrasi'nda Saglik Egitimi Konusuldu

SUBÜ Fikir Sofrasi'nda Saglik Egitimi Konusuldu

SUBÜ tarafindan düzenlenen Fikir Sofrasi, ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yilinda Sakarya’da Saglik Egitimi’ temasi ile gerçeklestirildi. Etkinlikte saglik egitimi alaninda yapilanlar, yapilabilecekler ve yeni teknolojilerin entegrasyonu ele alindi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliginde ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yilinda Sakarya’da Saglik Egitimi’ temali Fikir Sofrasi etkinligi gerçeklestirildi.

Üniversite lokalinde düzenlenen etkinlige; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Sakarya Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oguz Karabay, Ada Tip Hastanesi Genel Müdürü Ozan Yasar, Akyazi Ilçe Saglik Müdürü Uzm. Dr. Seyda Tok, SUBÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani ve Akyazi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Azize Alayli, SUBÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Feride Taskin Yilmaz ve Akyazi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Rümeysa Demir katildi.

Fikir Sofrasi etkinliginde ilk olarak Dekan Prof. Dr. Azize Alayli, Akyazi’da bulunan SUBÜ Saglik Bilimleri Fakültesi ve Akyazi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hakkinda bilgiler paylasti. Sakarya Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü ve SAÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oguz Karabay, Sakarya’da saglik alaninda ihtiyaç duyulan ve açilmasi planlanabilecek bölüm ve programlar konusunda öneride bulundu. Ada Tip Hastanesi Genel Müdürü Ozan Yasar, saglik hizmetlerinin sunumunda kullanilan güncel yazilim programlarinin ögrenci egitiminde kullanilmasini önerdi. Akyazi Ilçe Saglik Müdürü Uzm. Dr. Seyda Tok ise birlikte gerçeklestirilebilecek is birliklerine iliskin düsüncelerini paylasti. Katilimcilar, SUBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin saglik turizmine hizmet sunabilme olanaklarini da degerlendirdi. Fikir Sofrasi, SUBÜ’de verilen saglik egitiminin kamu ve özel sektöre katkisinin degerlendirilmesiyle tamamlandi.

Katilimlari için misafirlere tesekkür eden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Pandemi ve hâlâ devam eden etkileri sagligin ve bu alanda yapilacaklarin planlanmasinin önemini bizlere ciddi bir sekilde gösterdi. Saglik Bilimleri Fakültemizi ve Akyazi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzu açmadan önce de ilgili paydaslarla Fikir Soframizda bir araya gelmistik. Bu bulusmamizda ise verdigimiz egitimlerin çiktilarini, ileride olusabilecek ihtiyaçlari ve saglik alaninda planladigimiz yeni hizmetlerle teknolojik gelismeler isigindaki dönüsümleri konustuk. Ehil insanlarin istisare ile aldiklari kararlarin hayirli sonuçlar verecegine inaniyor ve esasinda bunu görüyoruz. Belirli gündem konulari etrafinda uzman isimlerle Fikir Sofrasi etkinlikleri düzenlemeyi sürdürecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile