SUBÜ Mezunu Itfaiyecilerin Istihdam Orani Yüksek

SUBÜ Mezunu Itfaiyecilerin Istihdam Orani Yüksek

SUBÜ Denizcilik MYO Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Programi’nin ilk mezunlari, 11 aylik sürede yüzde 33,3’lük kamu ve özel sektör kuruluslarinda istihdam edildi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Programi kisa süre içerisinde yüksek istihdam düzeyine ulasti. Programin geçen yil ilk mezunlarini verdigini belirten Denizcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkas, mezunlarin belediye itfaiyeleri, AFAD gibi kamu kurumlari ile yangin söndürme birimi ve bazi özel sektör kuruluslarinda istihdam edildigi bilgisini paylasti.

Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Programi’nin bagli oldugu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü’nün Baskani Ögretim Görevlisi Altug Yenginar ise, “Ilk olarak 33 ögrencimizi mezun ettik. Bu ögrencilerimizin 11 tanesi istihdam edildi. 11 ay gibi kisa bir sürede yüzde 33,3 gibi yüksek bir istihdam oranina ulastik. Halihazirda itfaiye personeline her zaman ihtiyaç duyuluyor. 6 Subat’ta yasanan Kahramanmaras depremleri bunlarin yani sira arama kurtarma personellerinin önemini de bir kez daha gösterdi. Dolayisiyla hem itfaiyeci hem de sivil savunma egitimleri çerçevesinde arama kurtarma personelleri yetistiren Denizcilik MYO’muzda gelecekte AFAD bünyesinde profesyonel arama kurtarma personeli olarak görev yapmak isteyen ögrencileri de bekliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile