SUBÜ'nün +1 Egitim Modeli Estonya'da Anlatildi

SUBÜ'nün +1 Egitim Modeli Estonya'da Anlatildi

SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zafer Tatli, Estonya’ya düzenlenen ‘Ögrenim Çiktilari ve Gelecek Beceriler’ temali akran grubu toplantisinda Türkiye’yi temsil etti ve SUBÜ’nün +1 Egitim Modeli’ni anlatti.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zafer Tatli, Türkiye ve SUBÜ’yü temsilen Estonya’nin baskenti Tallinn’de ‘Ögrenim Çiktilari ve Gelecek Beceriler’ temasi etrafinda düzenlenen 7’nci Uluslararasi Akran Ögrenme Etkinligi ve Tematik Akran Grubu A - Yeterlilik Çerçeveleri Toplantisi’na katildi.

SUBÜ’nün yani sira Avrupa ülkelerinden temsilcilerin de katildigi toplantida; gelecegin meslekleri ve Türkiye’nin hangi becerileri ön plana çikardigi, yüksekögretimde hangi beceriler için ögrenme çiktilarinda güncellemeler yapilmasi gerektigi, yüksekögretimin gelecekte toplumun ve is dünyasinin ihtiyaçlarini karsilamak üzere ne gibi degisikliklere ihtiyaç duydugu gibi konularda katilimcilarin görüsleri alindi.

Katilimcilar ‘Gelecegin Becerileri’ konusunda; yapay zeka, duygusal zeka, dijitalizasyon, kritik analitik düsünme, demokratik toplum ve egitimde firsat esitligi gibi basliklarda bilgi alis verisinde bulundu. Ayrica katilimcilara Prof. Dr. Zafer Tatli tarafindan ‘Gelecegin Becerilerine +1 Uygulamali Egitimin Katkilari’ baslikli bir sunum yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile