SUBÜ'nün Tüm Bölümleri Akredite Edildi

SUBÜ'nün Tüm Bölümleri Akredite Edildi

SUBÜ’de 2023-2024 Akademik Yili Bahar Yariyili Akademik Genel Kurulu gerçeklestirildi. Programda konusan Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, akreditasyon basvurusu yapilabilecek tüm bölümlerinin akredite edildigini, diger bölümlerin ilk mezunlarini vermesiyle onlar için de akreditasyon basvurusu yapacaklarini söyledi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) 2023-2024 Akademik Yili Bahar Yariyili Akademik Genel Kurulu, Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’in sunumuyla baslayan program, daha sonra basarili çalismalar gerçeklestiren akademisyenlere ödül takdim edilmesiyle devam etti. Son olarak ise Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Oguz Türkay ile Genel Sekreter Dr. Ögretim Üyesi Gökhan Ergen’in de dahil oldugu soru-cevap bölümü yapildi. Rektör Saribiyik sunumunda pandemi ve depremlerin ardindan normale dönüs sürecine hizli bir sekilde adapte olduklarini kaydederken; egitim-ögretim, inovasyon, proje, ikili iliskiler ve hayatin tüm alanlarinda ‘iki günü birbirine esit olan ziyandadir’ anlayisiyla hareket edeceklerini vurguladi.Yapay zeka döneminde akademisyenlik sürecine yönelik degerlendirmeleriyle konusmasina baslayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Chat GPT basta olmak üzere birçok alanda yapay zekâ uygulamalari ortaya çikti. Dünyanin dört bir yaninda birçok akademisyen bunlari aktif bir sekilde kullaniyor. Amerika Birlesik Devletleri’nin Yale Üniversitesi kisa süre önce Chat GPT’yi banlama karari aldi. Biz ise aslinda Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Arastirma Merkezimizi kurarken niyetimizi açikça belli etmistik. Yapay zeka uygulamalari banlanmak yerine faydali modeller olarak ele alinmali. Günümüzde bilgiye ulasmak oldukça kolay hale geldi. Artik akademisyenlerin rolü de mentörlüge dönüstü. Biz uygulama becerisinin fark olusturacagina inaniyoruz” dedi.



“31 bin 350 ögrencimiz var”

Üniversitenin gelismeye devam ettigini kaydeden Saribiyik, “Su anda toplam personel sayimiz bin 131’e ulasmis durumda. 31 bin 350 ögrencimiz var. Bunlarin 4 bininden fazlasi 90’dan fazla ülkeden gelen uluslararasi ögrencilerimiz. +1 Egitim Modelimiz fayda üretmeye devam ediyor. 2022-2023 Akademik Yili’nda 3 bin 100 ögrencimizi is dünyasiyla bulusturduk. Egitimde önemli olan sey ögrenim kazanimlarini saglamak. Ögrenci merkezli egitimle uygulama becerisi yüksek insanlar yetistirmek için gayret gösteriyoruz. Topluma hizmet çalismalarimiz sürüyor. Yasam Boyu Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezimiz kurulusundan itibaren 43 binden fazla sertifikalandirma yapti. Projede oldukça iyi durumdayiz. Hem aktif olarak birçok proje üretiyor hem de projeleri etkin bir sekilde yürüterek faydaya dönüstürmeyi basariyoruz. Bunlarin teknolojiden ziraate, sagliktan spora çesitli alanlarda olmasi ise bizleri mutlu ediyor. Sahayla baglantimizi güçlendirmek için de Kobi +1 Yönetim Danismanligi Sistemi’ni kurduk” diye konustu.



“Stüdyolar islerimizde bizlere büyük kolayliklar sagliyor”

SUBÜ Radyo’nun kuruldugunu ve test yayinina basladigini söyleyen Saribiyik, “Su anda web sitemizde canli dinlemek için bir baglanti mevcut. Burada da gerek sosyal gerek akademik anlamda faydali programlar üretmeyi düsünüyoruz. Bunun yani sira müzik yayinimiz da olacak. SUBÜ Konusmalari ögrencilerimizin akademik gelisimi için fayda üretmeyi sürdürüyor. Türkiye’nin önde gelen isimlerini burada agirliyoruz. Akademik Çalismalar dersi ile ögrencilerimizin entelektüel gelisimine ve sosyal transkriptlerine katki sagliyoruz. 53 programimizi tamamladik. Uzaktan Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezimizde 17 dersin çekimi gerçeklestirildi.

12 dersin çekimleri devam ediyor. Stüdyolar islerimizde bizlere büyük kolayliklar sagliyor” seklinde konustu.



“Uygulanabilir Ar-Ge çalismalarimiz sürüyor”

Daha önceki genel kurulda bahsettigi 4 yilda 4 hedef açiklamasina vurguda bulunan Saribiyik, “Bunlardan ilki ‘Egitim ve Ar-Ge’. Is garantili bölümlerimizden ilk mezunumuzu vererek is dünyasina yerlestirdik. Fakültelerde bölüm akreditasyonlari tamamlandi. Diger bölümlerimizin mezunlarini vermesiyle onlar için de akreditasyon basvurularini yapacagiz. Lisansüstü tezlerimizin is dünyasiyla tam entegrasyonu için çalismalar sürüyor. Meslek yüksekokulu akreditasyonlarina haziriz. Kurulusunu gerçeklestirdigimiz Mesleki Egitim Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi, 83 programi akredite etme yetkisi aldi. Meslek yüksekokullarinda programlari akredite olan ilk üniversite olacagiz. Uygulanabilir Ar-Ge çalismalarimiz sürüyor. Bunlari destekleyecek Nehir Teknokent’in kurulumunu gerçeklestirdik. Ikinci hedefimiz dijital dönüsümümüzü tamamlamak. Bu büyük bir is. Veriye dayali stratejik yönetimi amaçliyoruz. Tümüyle dijital bir üniversite olma arzusundayiz. Üçüncü hedefimiz meslek yüksekokullarinin organize sanayi bölgelerine tasinmasi. Hendek MYO’nun 2. OSB’de yapilacak yeni binasi için ihale bir ay sonra yapilacak. Dördüncü hedefimiz ise yeni kampüsümüz. Bunda belli bir asamaya geldik. Kampüs yeri olarak düsündügümüz yerle ilgili belediyenin çalismalari sürüyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile