SUBÜ SADEM Ek Hizmet Binasi Törenle Açildi

SUBÜ SADEM Ek Hizmet Binasi Törenle Açildi

SUBÜ Dil Egitim-Ögretim Uygulama ve Arastirma Merkezi Ek Hizmet Binasi, düzenlenen törenle açildi. Törende konusan Sakarya Valisi Yasar Karadeniz, binanin Türkçenin ve Türk kültürünün tanitimina katki saglayacagina deginirken; Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ise hem kültür hem ticaret elçileri yetistirdiklerini kaydetti.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Egitim-Ögretim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SADEM) Ek Hizmet Binasi, düzenlenen törenle açildi. Arifiye’deki törene Sakarya Valisi Yasar Karadeniz, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Arifiye Kaymakami Ahmet Can Pinar, Sakarya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ziya Cevherli, akademisyenler, bürokratlar ve ögrenciler katildi.

Törenin ardindan binanin yapimina katki saglayanlara günün anisina plaket takdiminde bulunuldu. Daha sonra ise protokol binayi gezdi. Tören, uluslararasi ögrencilerin yöresel dans ve sarkilari ile yaptiklari gösteri ile sona erdi. SADEM’de Türkiye’de üniversite okumayi tercih eden uluslararasi ögrencilere Türkçe ögretiliyor.

Sakarya Valisi Yasar Karadeniz, “Yaklasik bir ay içerisinde SUBÜ’nün dördüncü açilisini yapiyoruz. Allah’in üzerimize bereketini yagdirdigi bir anda bunu yapiyoruz. Burada uluslararasi ögrencilere güzel dilimizin ve kültürümüzün tanitilmasi açisindan da önemli bir eseri hizmete aliyoruz. Binanin yapiminda emegi geçen üniversitemize ve Arifiye Belediyemize tesekkür ediyorum. Bina ögrencilerimize ve okulumuza hayirli ugurlu olsun” dedi.



99 ülkeden 4 binin üzerinde ögrenci

Yapacaklari açilisin sadece Sakarya ve üniversite için degil, ülke için de önem arz ettigini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Çünkü burasi bir anlamda ülkemizin, dilimizin ve kültürümüzün dünyanin birçok yerinden gelen insana tanitildigi bir merkez durumunda. Bununla birlikte Türkiye’nin ve Sakarya’nin yine dünyanin dört bir yaninda nasil anilacagina ve konusulacagina öncülük eden bir merkez. Üniversitemiz ilk kuruldugu andan itibaren uluslararasilasmaya önem verdigimizi söylüyor ve bunu hemen her ortamda deklare ediyoruz. Bu dogrultuda ögrenci sayimiz ve daha çok ülkeden üniversitemizi tercih eden ögrenci sayisi büyük bir hizla artiyor. Su anda üniversitemiz genelinde 99 ülkeden 4 binden fazla ögrenciye sahibiz. SADEM’de ise an itibariyle 56 ülkeden 815 ögrenci Türkçe ögreniyor. Bugün açilisini gerçeklestirdigimiz bina aslinda üniversitemize artan bu yogun teveccüh nedeniyle insa edildi. Mevcut binamiz artik taleplere yetersiz hale geldigi için yeni bir bina insa ettik” diye konustu.



600 ögrencilik egitim kapasitesi

SADEM’de Türkçe ögrettikleri ve daha sonra bölüm ve programlara gönderdikleri ögrencilerin esasinda kültür ve ticaret elçileri oldugunu kaydeden Saribiyik, “Uluslararasi ögrencilerimize kültürümüzü ögretmek için birçok etkinlik ve gezi gerçeklestiriyor, özel çaba harciyoruz. Is dünyasinda en az 1 dönem tam zamanli egitimi zorunlu kilan +1 Egitim Modelimiz kapsaminda uluslararasi ögrencilerimizi de is dünyasina gönderiyoruz. Böylelikle buradaki insanlarla tanis oluyorlar. Kendi ülkelerine dönüp is yapmaya basladiklarinda ise birer ticaret elçisi haline geliyor. Her bölüm ve programimizda ayni ülkeden 3’den fazla uluslararasi ögrenci olamiyor. Bu durum da aslinda farkli ülkelerden ögrencilerin yer aldigi siniflarin ortaya çikmasini sagliyor. Neticede farkli kültürleri, ülkeleri tanima ve farkli diller ögrenme imkâni doguyor. Iste ülkemize de yansiyan tüm bu önemli faydalari artirma çabalarimizin bir sonucu olan SADEM Ek Hizmet Binasi’nin açilisi için bugün bir aradayiz. Binamiz 714 metrekare kapali, 3 bin metrekare açik alana sahip. 15 dersligi ve 1 akademisyen odasi ile ikili egitimde 600 ögrenciye egitim verebilecek kapasiteye sahip. Ilerleyen yillarda SADEM ile ilgili çok güzel hedeflerimiz bulunuyor. Insallah onlar için de hazirliklarimizi sürdürüyoruz. Ek hizmet binamizin sehrimize ve üniversitemize hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile