Suç Makinesi Çiftlik Gaspçilari Yakalandi Açiklamasi 3 Tutuklama

Suç Makinesi Çiftlik Gaspçilari Yakalandi Açiklamasi 3 Tutuklama

Adana’da ayni gün iki çiftlikteki bekçileri silahla etkisiz hale getirip 5 ton zirai ilaç, iki traktör, ilaçlama aleti, mazot tanki ve bekçilerin telefonlarini gasp ettigi öne sürülen süpheliler yakalandi 3’ü tutuklandi. Süphelilerin çiftlige ellerinde silahlarla sürünerek girmeleri güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye görüntülendi.

Olay, merkez Yüregir ilçesine bagli Dogankent-Sihmurat Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, 8 Mayis günü Fehmi Simsek’in (52) bekçiligini yaptigi çiftlige gelen 7 süpheli kapinin altindan sürünerek girdi. Daha sonra ellerindeki silahlarla bekçiyi etkisiz hale getirip darp eden süpheliler çiftlikten, traktör ve mazot tankini gasp etti. Bekçinin de elini baglayip gözünü kapatarak ayni kisiye ait diger çiftlige götürdüler. Burada süpheliler ikinci çiftligin bekçisi Hamza Yildiz’i (41) da silahla etkisiz hale getirip darp etti. Zanlilar daha sonra bu çiftlikten de 5 ton zirai ilaç, traktör ve ilaçlama aleti ile bekçilerin cep telefonunu alip kayiplara karisti. Sabah çiftlik sahibi geldiginde gasp edildigini ve bekçilerin bagli oldugunu görünce hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri süphelileri yakalamak için harekete geçti. Polis güvenlik kamerasini incelediginde olay yerlerine iki pikap ve bir hafif ticari araçla gelindigini belirledi. Polis bir süre sonra gasp edilen traktörleri portakal bahçesi içinde buldu. Polis güvenlik kameralarini titizlikle takip ederek çalinan zirai ilaçlari Yüregir ilçesine bagli Cumhuriyet Mahallesinde buldu.

7 süpheli yakalandi, 3’ü tutuklandi

Polis çalismasinda olaya karisan süphelilerin Mansur A. (30), Mithat E. (28), Özcan Ç.(23) Ahmet K. (21), Muhammet A. (24), Sinan K. (25) ve Gökhan Can Ç.(20) oldugunu tespit etti. Yapilan tespitin ardindan Dogankent Mahallesindeki süphelilerin adreslerine polis baskin yaparak yakaladi. Emniyete götürülen süphelilerden bazilari olayi kabul ederek itiraf etti. Süphelilerim adam öldürmeye tesebbüsten, ev kursunlama, is yerine bomba atma, adam yaralama, gasp ve yagma gibi suçlardan 120 kayitlari oldugu ögrenildi.

Emniyette ifadesi alinan 7 süpheli adliyeye sevk edildi. Süphelilerden Sinan K., Özcan Ç. ve Muhammet A. tutuklandi, diger 4’ü ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest kaldi.

Öte yandan, zanlilarin çiftlige ellerinde silahlarla sürünerek girmeleri güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye görüntülendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile