Düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Ak Parti Milletvekili Abdülkerim Gök, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doktor İlhan Karakoyun, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, il Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İş-Kur Müdürü Necdet Karasevda, Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Taş, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Girişimci İş Kadınlar Derneği (ŞUGİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, "Şanlıurfa iş hayatında kadının yeri, sorunlar ve çözüm önerileri adlı projemizin kapanış toplantısını, bir şeyler üretmenin, zoru başarmanın mutluluğuyla gerçekleştiriyoruz. Bizler Şanlıurfa'da yaşayan ve bu coğrafyanın çok yönlü zenginliğine inanan bir avuç insan, 2007 yılında bir araya gelip zamanın ruhunu okuma girişiminde bulunduk ve Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneğinikurduk
O günden bugüne durmadan değişerek gelişen bir perspektifle yerelden ulusala uzanan bir çalışma sergilemeye çalıştık. Bazı kadınlarımızın düş kurmasını sağladık, bazen gerçekleştirmek istedikleri düşlerini destekledik. Bazen hıçkırarak ağladık onlarla, bazen kahkahalarla güldük. Çünkü bizim bildiğimiz bir şey vardı. Kadın değiştirilip dönüştürülmeden arzu edilen seviyede bir kalkınma elde edilemezdi. Hem sosyal hem ekonomik kalkınmanın ilk koşulu, kuşkusuz kadınları kalkındırmak, onları sahneye almaktı.İşte bizler de takım arkadaşlarımızla birlikte taşıdığımız sosyal sorumluluğun bilinci olarak muhtelif zamanlarda çeşitli projelerle bu sürece pozitif katkı sağlamak istedik ve kalkınma ajansına 'Şanlıurfa iş hayatında kadının yeri sorunları ve çözüm önerileri' adlı bir proje sunduk. Bu proje sayesinde, Şanlıurfa'nın kadın işgücü piyasa analizi yapıldı" ifadelerinde bulundu.
Yazmacı, "Şanlıurfa'da işletmelerin yanı sıra bölgede bulunan kayıtlı 2.606 ve kayıtsız tahmini 8.000 işsiz kadın işsizlerden örnekleme alınarak 509 Kadın ile anket yapıldı. Bu anketlerin analizlerinin sonucu bölgedeki işletmelerin ihtiyaç duyduğu kadın çalışan profili ve işsiz kadın nüfusunun nitelik olarak dağılımı çıkarıldı. Böylece bölgede açılacak eğitim programları için hem Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği'ne hem de bu konuyla ilgili hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlara sunulmak üzerenitelikli bir kaynak oluşturuldu. Bu çalışma, değişen ekonomik ve sosyal yapı ile birlikte kadınların iş gücü piyasasında daha fazla yer aldığı günümüzde, Şanlıurfa'da kadın istihdamının ne durumda olduğunu tespit etmeye yönelik istatistik çalışmalarını ve kadın istihdamının önündeki engellerin aşılması yönündeki çözüm önerilerini bölgesel düzeyde yapılan araştırmalarla sunmaktadır. Hazırlamış olduğumuz bu araştırma raporunun bölge için örnek bir çalışma olmasını ve hayata geçirilecek önerilerle birlikte bölgesel kalkınmayı hızlandırıcıbir etki yaratmasını ümit ediyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Toplantı daha sonra verilen kokteylle son buldu .
ŞUGİŞKAD, Bölgede Bir İlki Gerçekleştirdi
Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği (ŞUGİŞKAD) tarafından gerçekleştirilen 'Şanlıurfa iş hayatında kadının yeri, sorunlar ve çözüm önerileri" adlı projenin kapanış toplantısı yapıldı.