Şükran Köyü'nde Yaşam Başladı

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü’nün kurucusu Mehmet Taşdiken, sanatçıların köyünde yaşanan en önemli aşamanın burada yerleşimin ve yaşamın başlamış olması olduğunu ifade etti.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, geçen yıl kurulan köyde yapılan kerpiç binalara sanatçıların yerleşmeye başladığını belirterek, “Bir taraftan binalar yapıldıkça sanatçı arkadaşlarımız gelip yerleşiyorlar. Bu süreç birkaç sene daha sürecek. Yani köy büyürken bir taraftan da burada yaşayan insanların sayısı artacak. Bu artışla beraber etkinlikler ve yöreye olan faydamız da belirli nispetlerde maksimuma çıkacak” dedi.

Bu yıl köye yerleşen bazı sanatçılardan 3-5 ay kalanlar olduğunu da belirten Taşdiken, “Ama şöyle söyleyeyim, bu yaz zaten buraya hep geldiğinizde hanelerde ışık göreceksiniz, önümüzdeki kış itibariyle de burada yaşayan sanatçı arkadaşlarımız olacak” diye konuştu.

KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA EĞİTİM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK
Şükran Köyü’nde yerleşim ve yaşamın başlamasının ardından bundan sonra en büyük amaçlarının kültür, sanat ve eğitim çalışmalarına hız kazandırmak olduğunu kaydeden Taşdiken, üstün zeka ve yetenekli çocukların eğitiminin ardından Temmuz ayında yeni bir çalışmayı daha bölgede hayata geçireceklerini söyledi.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği, Selçuk Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü, Konya Mimarlar Odası ile birlikte müşterek olarak 10 günlük ciddi bir etkinliği ortaya koyup eserler ortaya çıkarmayı planladıklarını belirten Taşdiken, “Burada hem eğitim yapacağız, hem de İstanbul’dan sinema alanından yönetmen, oyuncu arkadaşlarımız gelip atölye çalışmalarına katılacaklar. Ağustos ayı itibariyle ise yeni çalışmalarımız olacak. Bütün yaz boyunca bu çalışmalar olacak, bunları planladık. Önümüzdeki yıldan itibaren ise yaz dönemindeki bu eğitim çalışmalarını kış dönemine de aktarmayı planlıyoruz ve giderek ilerleyen bir dönemde, özellikle ve öncelikle yörenin kadınları olmak üzere. Onlara sadece meslek kazandırma değil, uluslararası büyük tasarım atölyeleri ile de birlikte işbirliği yaparak onların üretime bir şeyler katarak para kazanmalarını da temin etmelerini istiyoruz. Ama modern, geleneksel değerlerin üzerine kurulu tasarım objeleri üretmek gibi. Şu anda büyük projemiz bu. İnşallah önümüzdeki yıl onu da devreye koyacağız ve burası aynı zamanda yöre insanına ekonomi kazandıran, kaliteli, nitelikli eserlerin de üretildiği bir alana dönüşecek. Tabi bunlar bir süreç içerisinde, yavaş yavaş olacak şeyler” şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile