Şükrü Karabalık, 'Kent Olduk' Dedi

Şükrü Karabalık, 'Kent Olduk' Dedi

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, belediye meclis üyeleri ile Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde biraya geldi.

Karabalık, ilçe olmakla beraber Kartepe’de kent olgusunu ortaya çıkarmak, kent kültürünü oluşturmak amacıyla yürütülen projelerin hayata geçirilmesinde destek veren Kartepe Belediyesi Meclis Grubu üyelerine teşekkür etti. Kartepe’nin eşsiz bir doğa yapısı yanında sahip olduğu değerler ile yıldızı parlayan ilçeler arasında yer aldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, aralarında CHP’li meclis üyesi Hakan Bekil ve bağımsız meclis üyesi Muharrem Genç’in de yer aldığı belediye meclis grubu üyeleri ile Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde bir araya geldi. Seçim taahhütü arasında yer alan ve hayata geçirdikleri Kartepe Sukay Park Tesisleri için inatlarını murada çevirdiklerini belirten Başkan Karabalık, “Bu projemiz yasal izinlerin alınması ardından doğal yaşama destek verecek bir çalışma olarak hayat geçirildi. Gördüğü ilgi ve göl üzerinde sağladığı canlı sayısındaki artışlarla gelecek yıllarda adından sıkça bahsettirecek bir değer oldu” dedi.

Kartepe’nin 10 beldenin birleşmesiyle birlikte ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Karabalık, “İlçe olmakla beraber Kartepe’de kent olgusunu ortaya çıkarmak, kent kültürünü oluşturmak gerekiyordu. Bunun için bizim bir projemiz önerimiz vardı. Bu da yeni bir kent merkezi oluşturmaktı. Bu hususta seçimlerden hemen sonra ağustos ayında başladığımız çalışmaların artık sonuna geldik 3780 dönümlük bir alanda yeni bir şehir doğacak. Sayın valimizin ifadesiyle ‘Türkiye’nin ilk ve tek projesi’ olan Kartepe kent merkezi projesi kapsamında 30-35 metre genişliğinde caddeler, 7 spor tesisi alanı, kampüs şeklinde okulların birarada bulunacağı alanlar, hükümet konağı ve belediye binası gibi kamu kurumları tek bir yerde toplanacak” dedi.

Yaşadıkları coğrafyayı 3 yıldır farklı bir anlayışla idare ettiklerine dikkat çeken Başkan Karabalık, “İdari yapı, nüfus ve yüz ölçümü olarak 'Kent' olgusuna uygun olsak bile; yaşanabilir bir coğrafyayı gerçek manasıyla kent yapan kurumlardan, tesislerden, yapılardan ve projelerden genel manası ile yoksunduk. Bunu ortadan kaldırmak için birçok alanda çok önemli projeleri hayata geçirerek kolektif ve yaşanabilir bir kent imajı oluşturmaya gayret ettik. Bu alanda birçok tesisi ve yapıyı ilçemize kazandırdık. Ayrıca yeni nazım imar planları ile uygulama imar planları hazırlatarak kentimizin geleceğine katkıda bulunduk” dedi.

Kartepe’nin kent olduğu için yapılar arasında havalimanı, kent merkezi projesi, hipodrom, sukayağı tesisleri, afet koordinasyon merkezi, toplum sağlığı merkezi, köprülü kavşaklar, sapanca yolu ikileme çalışmaları, imam hatip, güzel sanatlar, anadolu, sağlık meslek, otelcilik ve turizm meslek liseleri gibi okul çeşitliliği gibi projelere sahip olduğunu belirten Başkan Karabalık, tüm bu projelerin hayata geçirilmesinde katkı veren ve destek olan belediye meclis grubu üyelerine teşekkür etti.

Başkan Karabalık, “Dolayısıyla bugün ilçe olduktan sonra üzerinden geçen üç buçuk yılık dört yılık zaman zarfında herkes gururla onurla Kartepeliyim diyor. Kartepeli olmaktan hepimiz mutluyuz. Bu mutluluğu bizlerle yaşayan tüm Kartepeli hemşehrilerimize ben şahsım ve Kartepe Belediyesi Meclis Grubumuz adına sonsuz minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. Herkese teşekkürlerimle birlikte saygı ve selamlarımızı iletiyoruz” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile