Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Olaylara Dava İstanbul

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının oynandığı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maçın ardından olay çıkardıkları gerekçesiyle 15 sanık hakkında, 'yakarak mala zarar verme' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

  Fenerbahçe-Trabzonspor maçının oynandığı Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda maçın ardından olay çıkardıkları gerekçesiyle 15 sanık hakkında , ' yakarak mala zarar verme ' ve ' görevi yaptırmamak için direnme ' suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı .
Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda Fenerbahçe ile Trabzonsopr arasında 16 Mayıs tarihinde oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından çıkan olaylarla ilgili , Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı .
Savcı Söker tarafından hazırlanan iddianamede , Turkcell Süper Lig ' in son haftasında Bursaspor ' un Beşiktaş ' ı yendiği ve şampiyon olduğunun Şükrü Saraçoğlu Stadı ' ndaki Fenerbahçeli taraftarlar tarafından öğrenilmesi üzerine statta bulunan seyirciler arasında huzursuzluk çıktığı ve protesto gösterileri yapıldığı , şüphelilerin de ' kamuya ait olan stadın koltuklarını kırarak , kağıtları ve pankartları tutuşturarak yangın çıkardığı ' anlatıldı . Ayrıca şüphelilerin , ' olay esnasında yangını engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine direnerek , yangın tüplerini aşağıya attıklarına ' da işaret edilen iddianamede , şüphelilerin , ' yangının ateşini körüklemek amacıyla stadın koltuklarını kullandıkları , stadın C bloğunu yangın çıkararak zarara uğrattıkları , bu sırada kamera sisteminin de zarar gördüğü ' belirtiliyor .
Sanıklardan Doğan Yazgan ile Nihat Demir ' in ise stat dışında trafik ışıklarına ve ' Toma ' adlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait araca zarar verdikleri belirtilen iddianamede , bu sırada polis memurları Ömer Vural , Tevfik Kutlucan , Hüseyin Bozkurt ile Selçuk Kalın ' ın basit tıbbi müdahale ile iyileşebilecek şekilde yaralandıkları ifade ediliyor .
İddianamede , sanıklar Yazgan ve Demir ' in , ' yakarak mala zarar verme ' ve ' cebir , şiddet ve tehditle görevlerini yaptırmamak için direnme ' suçlarından , TCK ' nın 152/1-a , 152/2-a ve 265/1 maddeleri uyarınca 2 , 5 yıldan 15 ' er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep ediliyor .
Diğer sanıklar Muammer Aydın , Emir Hulusi Yolaç , Alper Yenigün , Taner Karabağ , Hüseyin Doğan , Ferdi Aygüneş , Abuzer Çetinkaya , Emre Karacalı , Şahin Karakoyun , Erdem Akın , Efe Akman , Burak Mısırlı ve Ahmet Ersin ' in de ' yakarak mala zarar verme ' suçundan 2 yıldan 12 ' er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede , hafif yaralanan 4 polis memuru ile Fenerbahçe Spor Kulübü ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürlüğü mağdur olarak gösteriliyor .
Soruşturma aşamasında yakalanarak adliyeye sevk edilen ilk 9 kişiden 7 ' si tutuklanarak Maltepe Cezaevine gönderilmişti . Daha sonra gözaltına alınan 6 kişi ise tutuklanması istemiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı . Tutuklu 7 sanık için avukatları tarafından yapılan tutukluluğa itiraz üzerine bu şüpheliler çeşitli tarihlerde tahliye edilmişti .

30 . 06 . 2010 11 : 29 : 45
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile