Sulamada Israfa Sayaçli Önlem

Sorgun'un Gülsehri beldesinde belediye, sulamadaki su israfini önlemek için 45 ayri noktaya sayaç taktirdi.

Gülsehri Belediye Baskani Ali Ünlü, AA muhabirine, özellikle yaz aylarinda sulamada büyük su israfi yasandigini, bunu önlemek için su sayaci taktirdiklarini söyledi.

Gülsehri Göleti'nin devreye girmesinin ardindan bölgede sulu tarim yapan çiftçi sayisinda artis oldugunu vurgulayan Ünlü, "Dünyada yeralti ve yerüstü su kaynaklari gittikçe azaliyor. Bunun baslica sebeplerinden biri de salma su ile yapilan sulamadir. Maalesef bu tür sulamada israf olan su düsündügümüzden daha fazla oluyor. Bunun önüne geçebilmek için en uygun yolun, belli basli bölgelere kartli su sayaci taktirmak oldugunu düsündük ve bu sistemi devreye soktuk." dedi.

Ünlü, beldede 45 noktaya koyduklari sayaçlarla su israfinin önüne geçmeye çalistiklarini ifade ederek, "Bunun yaninda vatandaslarimizi damlama su ile tarim yapmaya tesvik ediyoruz. Suyun metreküpünü üreticilere 25 kurusa veriyoruz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile