Süleyman Şah Çadır Kentinde Son Hazırlıklar Yapılıyor

Süleyman Şah Çadır Kentinde Son Hazırlıklar Yapılıyor

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Suriye’den gelecek olan sığınmacılar için kurulan Süleyman Şah çadır kentinde hazırlıklar son aşamaya geldi.

Yaklaşık 15 bin kişi kapasiteli çadır kent, ilk etapta 10 bin kişinin yerleştirileceği şekilde dizayn edildi. Akçakale Kaymakamlığı ve AFAD İl Müdürlüğü'nün yoğun bir şekilde çalıştığı çadır kentte, ilk sığınmacı kafilesinin pazartesi günü gelebileceği dile getirildi.

430 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 10 mahalleden meydana gelen çadır kentte aileler için ayrı mahalleler kurulurken, bekarlar için de ayrı mahalleler oluşturuldu. Her mahalleye 20 adet tuvalet, lavabo ve duş yeri kuruldu. Ayrıca gündüzleri mahallelerde ortak kullanılabilecek dinlenme yerleri, sosyal alanlar, yemekhaneler yapıldı. İnsanın yaşayabileceği tüm detayların düşünüldüğü çadır kentte kışın ısınma ihtiyacının karşılanması için çadırların içine elektrik teçhizatı çekildi

Mahallelerin güvenliğini sağlamak için ise giriş ve çıkışlar güvenlikçiler tarafından sağlanacak. Herkesin barkotlu kimlik sahibi olacağı çadır kentte, kontroller, giriş ve çıkışlar elektronik ortamda sağlanacak. Jandarma, polis, güvenlik ve kayıt büroları olmak üzere ayrı ayrı birimler, çadır kentteki koordinasyonu sağlayacak. Gelen sığınmacılar önce kayıt bürosunda kayıt altına alındıktan Sonra numaralandırılmış mahalle ve çadırlara yerleştirilecek. Süleyman Şah çadır kentinde birçok mahallenin alt yapısı kurulurken, diğer mahallelerdeki hazırlıkların da devam ettiği öğrenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile