'Süleyman Şah Türbesi' Kitabı Tanıtıldı

Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun kaleme aldığı "Süleyman Şah Türbesi" kitabı tanıtıldı.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki tanıtıma, Afyoncu'nun yanı sıra eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve akademisyenler katıldı.

Tanıtımda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Şah Fırat Operasyonu ile tekrar gündeme gelen Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bu eserin, kültür varlıklarının insana, ülkeye, sonraki nesillere ve turizme kazandırılmasındaki ilk adım olduğunu söyledi.

Bu kitabın sahasında bir ilk olduğunu ifade eden Türkmen, Şah Fırat Operasyonu ile tüm dünyanın konuştuğu bir konu haline gelen, Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası hakkındaki merak edilenleri ve bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardığı için Afyoncu'ya teşekkür etti.
Erhan Afyoncu da hazırladığı kitabın Osmanlı İmparatorluğu'nun olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin de bir özeti konumunda olduğunu söyledi.

Birçok döneme ait belgelerin devletin çeşitli kurumlarındaki arşivlerde yer aldığını aktaran Afyoncu, şöyle devam etti:
"Kitabın, tarihi, kültürel ve stratejik önemine rağmen hakkında bütün yönlerinin araştırılıp ortaya çıkartıldığı bir çalışma bulunmayan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili var olan boşluğu dolduracağına inanıyorum. Kitabımı 'Süleyman Şah Türbesi Kronolojisi', 'Bibliyografya', belgeler ve resimlerle anlattım. Eski Diyanet İşleri Başkanı olan Tayyar Altıkulaç hocamın belgelerinden faydalandım. Devletin birçok kurumundaki arşivlerden yeni belgelere ulaşmamız halinde, onları da bir sonraki kitabımda anlatacağım."
Tayyar Altıkulaç da Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yaptığı dönemde Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasıyla yakından ilgilendiğini belirterek, böyle bir eserin hazırlanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile