Süleymanpasa Belediyesi, Çevre Günü'ne Özel Etkinlikler Düzenleyecek

Süleymanpasa Belediyesi, Çevre Günü'ne Özel Etkinlikler Düzenleyecek

Süleymanpasa Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla çevre bilincini artirmak ve çevre sorunlarina dikkat çekmek amaciyla bir dizi etkinlik organize ediyor. Belediye, vatandaslari çevre konusunda duyarli olmaya ve sürdürülebilir bir gelecek için katkida bulunmaya davet ediyor.

Bu yilki etkinlikler çerçevesinde gönüllü dalgiçlar ve Tekirdag Emniyet Müdürlügüne bagli dalgiç polislerin katilimiyla bir dalis etkinligi düzenlenecek. Bu etkinlikte, Süleymanpasa açiklarindan çikarilan atiklar deniz kirliligi konusunda farkindalik olusturulmasi amaciyla sergilenecek.

Farkli etkinliklerle çevre bilinci artiriliyor

Süleymanpasa Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde çevre konusunda farkindaligi artirmak için alternatif enerji, dogal aritma sistemleri, erozyonla mücadele ve geri dönüsüm gibi çevre dostu uygulamalari da vurgulayacak. Kâgit geri dönüsümü ve geri dönüsümden kâgit yapimiyla ilgili bilgilendirici etkinlikler düzenlenecek. Ayrica, tohum bombasi yapimi ve dagitimiyla yesil alanlarin artirilmasi hedeflenirken, Süleymanpasa Belediyesi seralarinda yetistirilen ata tohumlari fideleri dagitilacak ve ata tohumu bagislari tesvik edilecek.

En çok atik toplayan okullara ödül verilecek

Süleymanpasa Belediyesinin "Okullar Atma Kazan Kart ile Kazaniyor" projesi ile ilçedeki okullarin atik yönetimine katilimlari artirilmaya çalisiyor. Projede Dünya Çevre Günü’nde en çok atik toplayan ilk üç okula ödülleri takdim edilecek. Böylece çevre bilincinin ögrenciler arasinda tesvik edilmesi ve gelecek nesillerin çevre duyarliliginin artirilmasi hedefleniyor.

“Sürdürülebilir gelecek için adimlar atiyoruz”

Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "5 Haziran Dünya Çevre Günü, çevre sorunlarina dikkat çekmek ve insanlari çevre konusunda bilinçlendirmek için önemli bir firsattir. Herkesin bu günü farkli sekillerde kutlamasini ve çevrenin korunmasi için bir seyler yapmasini umut ediyoruz. Süleymanpasa Belediyesi olarak çevre bilincini artirmak ve sürdürülebilir bir gelecek için adimlar atmaya devam ediyoruz. Tüm vatandaslarimizi etkinliklerimize katilmaya ve çevreye duyarli olmaya davet ediyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile