Sultangazi Belediyesi'nden Bir Gazetenin Çarpitma Haberine Cevap

Sultangazi Belediyesi'nden Bir Gazetenin Çarpitma Haberine Cevap

Sultangazi Belediyesi Baskani Av. Abdurrahman Dursun, bir gazetede yayinlanan “Satmiyoruz dedi, 12 parseli birden satisa çikardi; AK Parti’li belediyeden 500 milyon liralik satis” baslikli habere tepki göstererek, “Tasinmaz ihalesi ilanini çok gizli bir satis gibi duyurmak iyi niyetli degil. Belediyemize ait tasinmazlari bir sekilde degerlendirmenin tek bir amaci vardir; o da hizmetlerimiz için kaynak saglamaktir. Bu satislarda gizli bir amacimiz oldugunu iddia eden, ima eden veya algi için çarpitan kim olursa olsun müfteridir” dedi.

Baskan Dursun, haberde imzasi olan gazetecileri çay içmeye davet ederek, “Gelsinler; ihalelerimizi, meclisimizin kararlarini, aldiklarimizi, sattiklarimizi ve hizmetlerimizi anlatayim. Bir zahmet bunlari da haber yapsinlar” diye konustu.

Bir gazetede 24 Ekim tarihinde yayinlanan haberde, “Satmiyoruz, aksine biriktiriyoruz, demesinin üzerinden 1 ay geçmeden toplam muhammen bedeli 500 milyon TL’yi asan 12 parselin satisi için ihale açti. 2023 yili bütçesi bir milyar 634 milyon TL olan Sultangazi Belediyesi, bütçesinin üçte biri büyüklügünde bir arsa satisi gerçeklestirmis olacak” ifadeleri yer almisti. Ayrica, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun’un bir röportajda sarf ettigi, “Böyle gayrimenkul satarak falan bir süreç yürütmüyoruz, aksine gayrimenkul biriktiriyoruz. Su anda belki gayrimenkullerimizin degeri 1 milyar lirayi buluyor” ifadeleri çarpitilmisti.

“Biz buna ‘seçim gazeteciligi’ diyoruz”

Haber üzerine basin açiklamasi yapan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, haberde bariz bir çarpitma olduguna dikkat çekerek, “Mezkur haberin bizzat sahsimi hedef aldigini görüyoruz. Yerel seçim yaklasirken bu tür haberlerin ortaya çikmasi bekledigimiz bir durum. Bu haber ve bu habere imza atanlar da, gizli ajandalarindaki niyetlerini açik etmis oldu. Göreve geldigimde beri bazi çarpitma ve yalan haberlere sahit oldum. Nedense seçime bes ay kala garip garip haberler çikmaya basladi.

Bugüne kadar satis ihalelerini hiç haberlestirmeyen gazeteciler birden satislarimizdan anlam çikarmaya basladi.

Biz buna ‘seçim gazeteciligi’ diyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu satislarda gizli bir amacimiz oldugunu iddia eden müfteridir”

22 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayinlanan tasinmaz ihalesi ilanini çok gizli bir satis gibi duyurmanin iyi niyetli olmadigina isaret eden Dursun, “Bu haberi yapan gazeteci arkadasa, editörlere bir hatirlatma yapayim; tüm belediyeler ihale açar, tasinmaz satar, ilan verir. Belediyeler, hizmetleriyle baglantili olarak tasinmaz alim-satimlari yapabilir. Ilgili birimlerde ve organlarda onayi alinir ve ihaleye çikilir. Hangi tasinmazin, neden satilacagina da belediye meclisinde karar verilir. Sultangazi Belediyesi de bu minvalde seffaf bir sekilde tasinmaz satisi ihalesi ilani yayimlatmistir. Belediyemize ait tasinmazlari bir sekilde degerlendirmenin tek bir amaci vardir; o da hizmetlerimiz için kaynak saglamaktir. Bu satislarda gizli bir amacimiz oldugunu iddia eden, ima eden veya algi için çarpitan kim olursa olsun müfteridir” dedi.



“Cesaretleri varsa tartismaya gelsinler”

Dursun, Sultangazi Belediyesi olarak Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) tarafindan yapilmasi gereken hizmetleri de üstlendiklerini belirterek, sözlerine söyle devam etti: “Ilçemize kültür merkezleri, hizmet tesisleri, parklar, bahçeler kazandirmaya devam ederken, bütçemizi ve tasinmazlarimizi da en dogru sekilde degerlendirmeye gayret ediyoruz. Bütçemizi ve ilçemizin kaynaklarini en dogru sekilde kullaniyoruz. Belediyemize ait tasinmazlari da en verimli sekilde kullanarak, IBB’nin sorumlulugunda oldugu halde ilçemizde yapmadigi çalismalari yapiyoruz. Bunun aksini iddia edenler ispat etmelidir. Cesaretleri varsa halka açik bir platformda bu konulari tartismaya gelsinler.”

“Bu haberi yapan gazetecileri çay içmeye davet ediyorum”

Haberi yapan gazetecileri çay içmeye çagiran Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsin tasinmazlarimizi en verimli sekilde kullanarak, ilçemize katma deger saglamaya devam edecegiz. Bütçemizi efektif bir sekilde kullanarak, çalismalarimizi öz kaynaklarimizla tamamlamaya devam edecegiz. Bu haberi yapan gazetecileri çay içmeye davet ediyorum. Gelsinler; ihalelerimizi, meclisimizin kararlarini, aldiklarimizi, sattiklarimizi ve hizmetlerimizi anlatayim. Bir zahmet bunlari da haber yapsinlar” dedi.



Baskan Dursun’un ifadeleri

Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, bahse konu açiklamayi bir sitenin Youtube kanalinda yapmisti. Gazetenin haberine konu olan ve çarpitilan Baskan Dursun’un ifadeleri söyleydi:

“Bazen ‘acaba gayrimenkul mü satti’ deniyor. Biz bu 4,5 yil boyunca yaklasik olarak 4 milyar liralik bir bütçe kullanmisiz, sadece 38 milyon liralik bir arsa satisimiz. Böyle gayrimenkul satarak falan bir süreç yürütmüyoruz, aksine gayrimenkul biriktiriyoruz. Su anda belki gayrimenkullerimizin degeri 1 milyar lirayi buluyor. Bir ticaret yapiyoruz esasinda. Bazen söylüyorum, bir yerden para gelecek biz de belediyeyi yönetecegiz. Böyle bir sey degil, belediyeyi artik bir sirket gibi yönetmelisiniz ve kendinizin gibi yönetmelisiniz, tasarruf ederek yönetmelisiniz, aidiyet duygunuz yüksek olarak yönetmelisiniz, bir holding gibi yönetmelisiniz. Onu yaparsaniz basarili olursunuz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile