Sultangazi Belediyesi'nden Ögrencilere Tercih Danismanlik Destegi

Sultangazi Belediyesi'nden Ögrencilere Tercih Danismanlik Destegi

Sultangazi Belediyesi tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Meydani’na kurulan çadirda ve 7 SEDA subesinde alaninda uzman ögretmenler, ögrencilere tercih hizmeti sunuyor.

Sultangazi Belediyesi, lise ve üniversite ögrencilerinin en dogru tercihi yapmalari için tercih çadiri kurdu. Ögrencileri merkezi sinavlara ücretsiz olarak hazirlayan Sultangazi Belediyesi Egitime Destek Akademisi (SEDA) ögretmenleri, lise tercihlerinin ardindan bu kez ögrencileri en dogru üniversiteye yönlendirmek için rehberlik hizmeti sunuyor. Rehber ögretmenleri, sinavi geride birakan ögrencilerin puanlarina göre en dogru tercihi yapmalari için ön bilgi veriyor. Ögretmenler, ögrencilere yetenekleri ve ileride istedikleri meslekler dogrultusunda yol gösterirken, onlarin kafasindaki soru isaretlerini de gideriyor. Ayni zamanda SEDA’da egitim görerek üniversiteyi kazanmis olan ögrenciler, tercih danisma noktasinda mentörlük hizmeti sunacak. Üniversite için tercih yapacak ögrenciler, 15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Meydani’na kurulan çadirda ve ilçede bulunan SEDA subelerinde ücretsiz olarak danismanlik hizmeti alabiliyor. Tercih çadiri, ilçedeki tüm ögrencilere hizmet veriyor.

Baskan Dursun tercih çadirinda

Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, ögretmen ve ögrencileri tercih çadirinda ziyaret ederek, süreci yakindan inceledi. Ögrencilerle bol bol sohbet eden Baskan Dursun, “SEDA’miz her yil oldugu gibi bu yil da emeklerinin karsiligini en iyi sekilde alacaktir. SEDA’miz ilçemizin gözbebegi kurumlarindan bir tanesi. Piril piril gençlerimizi hayata en iyi sekilde hazirlayan, psikolojik olarak da ciddi sekilde destek olan egitmenlerimize tekrar tesekkür ediyorum. Bugün burada tercih için fikir almaya gelen, iyi puan alan basarili ögrencilerimiz var. Sadece SEDA ögrencilerine degil, tercih çadirimizin kapisi tüm Sultangazili gençlerimize açik. Hepsinin basarilari daim olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile