Sultangazi'de Birbirinden Anlamli Üç Projeyle Hayata Dokunuluyor

Sultangazi'de Birbirinden Anlamli Üç Projeyle Hayata Dokunuluyor

Sultangazi Belediyesi, Divan Dernegi ve Anka Dernegi ile ortak yürüttügü, farkli yas gruplarina yönelik üç farkli projeye imza att. T.C. Içisleri Bakanligi ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destekledigi projelerle diplomasi alaninda farkindalik olusturulurken sporla dolu bir hayatin da kapilari aralaniyor.

Sultangazi Belediyesi, Divan Dernegi ve Anka Dernegi ile ortak yürüttügü projelerini, düzenlenen açilis programiyla hayata geçirdi. Açilisi yapilan projelere T.C. Içisleri Bakanligi ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanligi da destek veriyor. Bu çalismalara lise, lisans ve lisansüstü ögrencileri gibi her sinif grubundan ve yastan bireyler katildi.

Sultangazi Belediyesi Sehit Yurduseven Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlige Istanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamli, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Divan Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Cihangir Isbilir ve projelerde faaliyet gösteren ögrenciler katildi.

Atölye ve faaliyetler kapsaminda özellikle Sultangazi’de yasayan gençlerin, gönüllülük bilinci, çatisma bölgelerinde yasayan dezavantajli gruplara yönelik sosyal farkindalik vb. becerileri kazanacaklari bir egitimin söz konusu oldugu ifade edildi. Düzenlenen projeler ve atölyeler kapsaminda ögrencilere hediyeler takdim edildi.

“Hedefimiz buradan sadece diplomat yetistirmek degil”

Bu programin özel bir is dolayisiyla düzenlendigini ifade eden Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Burada Genç Diplomasi, 7’den 77’ye Sen De Gel Spora ve Diplomasi Elçileri Kahvesi adi altinda diplomatlar yetistirebilmek, belki de diplomasiye yön verebilecek insanlarin izini sürebilme adina yapmis oldugumuz bir çalismadan bahsediyoruz Divan Dernegimizin öncülügünde. Içisleri Bakanligimizin, Gençlik ve Spor Bakanligimizin Koordinasyonunda güzel bir projeyle karsi karsiyayiz. Buradaki arkadaslarimiza dijital üzerinden çesitli bölgelere dair bilgiler verildi.

Bizim yakin cografyamizi ilgilendiren çesitli alanlarla ilgili atölye çalismalari yapildi ve kendilerine çok özel egitimler verildi” ifadelerini kullandi.

“Yaklasik 46 gündür çalismalarimizi devam ettiriyoruz”

Beyoglu Anadolu Imam Hatip Lisesi 11. sinif ögrencisi olan 17 yasindaki Yusuf Bilal Karasakal, “Diplomasi Akademisi kapsaminda Dogu Akdeniz Atölyesi’ne çalismaktayim. Yaklasik 46 gündür çalismalarimizi devam ettiriyoruz. 10 aylik uzun bir maraton devam edecek. Umarim basariyla sonuçlanir. Ben, Sultangazi Belediyesi’ni sosyal medya hesaplarindan takip ettim, bu çalismalari da oradan gördüm ve basvuruda bulundum, belli bir mülakat asamasindan sonra bizleri kabul ettiler” dedi.



“Haklarimiz suiistimal ediliyor”

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezunu olan Kübra Türegün, “Dogu Akdeniz Atölyesi’nde çalismalar yürütüyoruz ve bu çalismalar sayesinde de aslinda Dogu Akdeniz’de bizim ne kadar hakkimiz oldugunu ve hakkimizin baska sekillerde suiistimal edildiginin ortaya çiktigini gördüm. Atölyeyle beraber gerçekten farkindalik kazandigimi gördüm” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile