Sultangazi'de Birinci Sinif Ögrencilerine Kirtasiye Destegi Verildi

Sultangazi'de Birinci Sinif Ögrencilerine Kirtasiye Destegi Verildi

Sultangazi Belediyesi, ilçede birinci sinifa baslayan 12 bin ögrenciye kirtasiye malzemeleri yardimi yapti. Nadide-Ahmet Tütüncüoglu Ilkokulu’na gelen Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, birinci sinif ögrencisine kirtasiye malzemesi dagitti.

Sultangazi Belediyesi, tarafindan 2023-2024 egitim ögretim döneminde okula yeni baslayan ve uyumluluk sürecinde olan 12 bin 1’inci sinif ögrencisine çanta ve kirtasiye seti dagitti.

Çanta ve kirtasiye dagitiminda Nadide - Ahmet Tütüncüoglu Ilkokulu’nda 1. sinifa baslayan ögrencilerin sevinci ve heyecanina ortak olan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Necati Tekbas boyama kitabi, çanta, kalem, silgi gibi malzemeleri kendi elleriyle dagitti.

Velilerin yükünü hafifletmeye çalistiklarini belirten Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Okullarimiz açiliyor. Yeni egitim döneminde herkese basarilar diliyorum. Velilerimize kolayliklar diliyorum. Her egitim döneminde basta kirtasiye olmak üzere birçok ihtiyaci oluyor. Dogal olarak vatandaslarimizin biz de bu sene baska seylerde baskaca isler yapmistik. Ancak bu sene bütün ilkokul birinci siniflara kirtasiye malzemelerini, çantalarini, kalemliklerini, içerisindeki defterlerini vesaire onlarin ihtiyaci olabilecek malzemelerini ilkokul birinci siniflarina veriyoruz. Biz biliyoruz ki bu destek onlar için önemli ama biz bunu sadece maddi olarak bakmiyoruz sürece ‘Evet sunlari verdik’ deyip de sürece öyle bakmiyoruz. Onlara güzel güzel bir dokunus yapmak istiyoruz. Çünkü çocuklarimizi ilkokul birinci sinifa baslayan çocuklarimizi Sultangazi’de güzel bir sekilde karsilamak için bu gayreti yapiyoruz ve bir taraftan da elbette velilerimizin de yükünü almaya gayret ediyoruz. Daha önceden defter dagitimi da yapmistik. Onun bütün okullara yapmistik. Ancak defterlerin kullaniminda çesitli sikintilar yasanabiliyordu. Kullanmayanlar oluyordu, kullananlar oluyordu. Çokça depolarda görüyorduk” seklinde konustu.



‘Ilkokula baslayan her ögrencinin kirtasiye ihtiyaçlari Sultangazi Belediyesi’nden’

Ilkokul bir yarisina baslayan bütün çocuklarin da kirtasiye malzemeleri, çantalari dahil her seyi Sultangazi Belediyesi tarafindan karsilanacagini ifade eden baskan Dursun, “Birinci siniflari bir gelenek haline getiriyoruz. Bundan sonra ilkokul birinci sinifa baslayan herkese Sultangazi Belediyesi’nin hediyeleri okul basladiginda masalarinda olacak. Nasil Cumhurbaskanimizin talimatlariyla artik kitaplar okula baslandigini masadaysa bundan sonra ilkokul bir yarisina baslayan bütün çocuklarin da kirtasiye malzemeleri, çantalari dahil her seyi Sultangazi Belediyesi tarafindan karsilanmis olacak. Bu sene 12 bin ögrencimize bu dagitimi yapmis oluyoruz. Ilkokula baslayan bu kadar ögrencimiz var Sultangazi’de. Onlara dagitimini yapiyoruz. Bugün de bu vesileyle Yayla mahallesinde okulumuzdayiz. Artik her sene devam edecek bir organizasyon yani ilkokul birinci sinifta bizim çantamizi alan kullanabildigi kadar o çantayi kullanmis olacak. Kirtasiye malzemelerini kullanmis olacak. Bu bir gelenegimmis bizim. Dedigim gibi daha önce farkli uygulamalar yapiyorduk. Ama bunlar artik sabit hale getiriyoruz. Her sene birinci siniflar masalarinda kirtasiye malzemeleri ile çantalari da dahil olarak görmüs olacaklar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile