Sultangazi’nin YKS sampiyonlari, geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da SEDA’dan çikti. Bu sene toplam 480 ögrenci SEDA ile mutlu sona ulasti. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde hayal ettikleri bölümlere yerlesen basarili gençler, bu basarilarinda SEDA’daki ögretmenlerinin uzman ve fedakar yaklasiminin büyük katkisi oldugunu dile getirdi. Sinava hazirlik sürecinde oldugu gibi üniversite tercih döneminde de ögretmenlerinin güçlü destegini aldiklarini belirten gençler, ögretmenlerin derslerde ve tercihlerde oldugu kadar psikolojik yaklasimda da uzman oldugunu ifade etti.
Sayisalda 489 puanla 2400. olarak Istanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisligi Bölümü’nü kazanan Abdullah Battal, SEDA’da çok degerli arkadaslar kazandigini vurgulayarak, “Arkadaslik ortamimiz çok iyiydi çünkü hem kafalarimiz çok iyi uyusuyordu hem de hepimizin derdi ayniydi. Hepimiz ayni hedef yani sinavi kazanma hedefi dogrultusunda birbirimize destek verdik. Herkes birbirini ileriye itti. Elbette rekabet ortami vardi ama tatli bir rekabet vardi. Tabii ki biz de insaniz ve yeri geldiginde rahatlamaya ihtiyaç duyuyorduk. Ara ara oyunlar da oynadik ama çalismalarimizi aksatmadik. Genel olarak da arkadaslarimiz istedikleri bölümleri kazandilar. Buradaki ögretmenlerimiz de hepimizin hedefe odaklanmasinda bize çok yardimci oldular” dedi.
Basarinin en önemli sarti
Esit agirlikta 452 puanla 899. olarak Bogaziçi Üniversitesi Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümü’nü kazanan Rabia Altundal, “Hazirlik sürecinde en büyük destegi ögretmenlerimden gördüm. Onlarin destegi sayesinde kazandim. Ögretmenlerimin bana inançlari tamdi. Bana büyük bir güven verdiler. Bu benim için çok önemliydi” dedi.
Yine esit agirlikta 447 puanla 1109. olarak Galatasaray Üniversitesi Isletme Bölümü’nü kazanan Ibrahim Yavuz da, “Evvelki yil dershanede hazirlanmistim ama istedigim bölüme yerlesemeyince bir kez daha denemek zorunda kaldim. Arkadaslarimdan SEDA’yi duymustum ve bu sene de SEDA’yi denemeye karar verdim. Dogru karar vermisim. Burada gerçekten çok kaliteli bir sosyal ortam kurduk. Buradaki arkadaslarimin hepsi sorumluluk sahibi insanlardi. Eglenme zamaninda eglenmesini bilen, ders çalisma zamaninda da ders çalismasini bilen insanlardi. Bu sayede SEDA ile sikilmadan sinava hazirlandim. Özellikle salgin döneminde sosyal yasam sekteye ugramisken burasi gerçekten çok iyi oldu. Ögretmenlerimiz özellikle psikolojik olarak bize çok destek oldular. Buraya geldigimde moralim çok bozuktu yerlesemedigim için. Fakat buradaki ögretmenlerimizin destegiyle bunu atlatip iyi bir çalisma dönemi geçirdim ve basarili oldum. Ögretmenler genel olarak genç insanlar. Buna ragmen hepsi alaninda uzmanliga oynayabilecek, son derece basarili insanlar. Genç olduklari için, onlarla kurdugumuz iletisim de çok samimi oldu” diye konustu.
"Ögretmenlerimiz birer arkadas gibiydiler"
Sayisalda 454 puan alip 10165. olarak Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi’ni kazanan Nazlican Tursun, YKS’ye SEDA ile hazirlanip tip fakültesini kazanan 15 ögrenciden biri oldu. Tursun duygularini söyle ifade etti:
“Hazirlik ve tercih süreçlerinde buradaki ögretmenlerimle çok sik konustum. Benimle hep ilgilendiler. Bir arkadas gibiydiler diyebilirim. Beni taniyorlardi sonuçta. Bu sayede onlar da beni yönlendirdiler. Ayni zamanda arkadaslarimizla iyi bir dayanisma yaptik. Arkadaslarimin hepsi çok basariliydilar. Bu da insani basarili olmak noktasinda tesvik ediyor. Bu yil salgindan dolayi okula da gidemedik, dersler onlinedi. SEDA da olmasaydi baya büyük eksiklik yasardim.”
Esit agirlikta 410 puanla 5831. olarak Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Aynur Kaplan, SEDA’daki ögretmenlerin mesaileri bitse bile onlara yardimci olmaya devam ettigini söyleyerek, bu fedakarliklarindan dolayi onlara tesekkür ettigini belirtti.
Kaplan, “Ögretmenlerimiz hiçbir zaman ‘Dersimi anlatir çikarim’ mantigiyla hareket etmediler. Mesela denemelerden sonra iki üç arkadas ögretmenimizin yanina gidiyorduk, yapamadigimiz sorulara bakiyorduk. Bu genelde iki üç saat sürüyordu. Bunu sadece ders anlaminda yapmiyorlardi. Mesela bir keresinde bir arkadasimla moralimiz çok bozuktu. Sinava bir ay kalmisti ve stres ve kaygiyla mücadele ediyorduk. Bir ögretmenimizin yanina gittik. Mesai saati bitmesine ve isi olmasina ragmen isini erteledi ve bir saat boyunca onunla konustuk. Hayatlarimiz, hayallerimiz üzerine konustuk. Bize çok iyi geldi. Bunu diger hocalarimiz da yapiyordu. Mesai saati diye bir kavramlari yoktu. Gerek ders gerekse de psikolojik anlamda bize hep yardimci oldular. Ben 8. sinifta da SEDA’ya gelmistim. Çok memnunum” dedi.
Profesyonel destek
Sayisalda 451 puanla 11400. olarak Istanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisligi Bölümü’nü kazanan Tuncay Topçu, tercih sürecinde yasadiklarini söyle anlatti:
“Ben daha önceden de bu bölümü istiyordum. Fakat tabii tercih sürecinde emin olmak adina yardima ihtiyacim vardi. Hocalarim hem üniversiteler hem de bölümler hakkinda kapsamli bilgi sahibiydiler. Oralarda okuyan ögrencileri de var, onlardan da bilgi aldilar. Böylece tercih sürecinde bana çok kapsamli bilgi verdiler ve seçtigim bölüm konusunda içim rahat etti.”
Yine sayisalda 427 puanla 23000. olarak Galatasaray Üniversitesi Matematik Bölümü’nü kazanan Taha Akgül de tercih süreciyle ilgili sunlari söyledi:
“Tercih süreci sinav sürecinden daha da zor oluyor genellikle. Kararsizdim. Bu süreçte hocalarimla sürekli irtibat halinde oldum. Çok yardimci oldular sag olsunlar. Hocalarimin destegiyle hangi alani daha fazla istedigimi kesfettim ve bunun matematik oldugunu karar verdim.”
SEDA, 2021 yilinda söyle bir gurur tablosuna sahip oldu:
"Tip Fakültesi: 15
Hukuk Fakültesi: 25
Dis Hekimligi ve Eczacilik: 19
Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi: 69
Dil ve Konusma Terapisi: 6
Hemsirelik Fakültesi: 37
Psikoloji ve PDR: 25
Egitim fakültesi: 47
ITÜ Uçak: 2
ITÜ, ODTÜ. Bogaziçi Ve Galatasay Üniversiteleri: 16
Diger bölümler: 237
Toplam kazanan ögrenci sayisi: 480"
Sultangazi'de Gelenek Bozulmadi, YKS Sampiyonlari Yine SEDA'dan Çikti
Sultangazi Egitime Destek Akademisi (SEDA), basari gelenegini bu yil da sürdürdü. 2021 YKS’ye SEDA’da hazirlanan 480 ögrenci, aralarinda Bogaziçi Üniversitesi, Istanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Dogu Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin bulundugu okullarda hayallerindeki bölümlere yerlesmenin mutlulugunu yasadi.