Sultangazi'de Kurban Hazırlıkları

Sultangazi'de Kurban Hazırlıkları

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay: 'Hayvanların kesimi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlarda yardımcı olmak için din görevlileri ve veterinerlerimiz hazır bulunacak. 10 binden fazla büyükbaş, bundan daha fazla küçük baş hayvanın satışı için imkan sağlanmış oldu. Kurulan çadır ve konteynerlerde günde 3 binden fazla hayvanın kesimi yapılabilecek' Veteriner Hekim Hikmet Titrek: 'Kontrol noktasında hayvanları araçlarının içerisinde denetleyeceğiz. Bu kontrolden geçemeyen hayvanlar alana alınmayacak. Hayvanların pasaportlarını ve küpe numaralarını kontrol edeceğiz. Burada kaçak ve hastalıklı hayvanların tespiti yapılacak'

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede kurulan kurban satış ve kesim alanına ilişkin, "Hayvanların kesimi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlarda yardımcı olmak için din görevlileri ve veterinerlerimiz hazır bulunacak. 10 binden fazla büyükbaş, bundan daha fazla küçük baş hayvanın satışı için imkan sağlanmış oldu. Kurulan çadır ve konteynerlerde günde 3 binden fazla hayvanın kesimi yapılabilecek." dedi.

Altunay, Esentepe Mahallesi'nde oluşturulan kurban satış ve kesim alanı hakkında bilgiler vererek, sunulacak hizmetleri anlattı.

Her yıl olduğu bu yıl da kurbanlıklar için satış ve kesim alanı hazırladıklarını dile getiren Altunay, "Avrupa yakasının en büyük yerlerinden birinde hizmet veriyorduk. Bu sene hepimizin gördüğü gibi Kuzey Marmara Tem Otoyolu'nun bu alana tekabül etmesi nedeniyle alanımız yarı yarıya azaldı. Ona rağmen kalan mekan 60 bin metrekareden daha büyük. Dolayısıyla 300'e yakın çadırda burada hayvan satışı ve kesimi hizmeti vereceğiz." diye konuştu.

Altunay, alanda bin araçlık otopark, banyo, mescit, tuvalet, kafeterya bulunduğunu, veteriner ve din görevlisi konularında hizmetler verileceğini anlatarak, vatandaşların bu yıl yer sıkıntısı yaşadığını kaydetti.

Kura sonucu vatandaşların 300'e yakın sayıda çadırda yerlerini alacağına dikkati çeken Altunay, şöyle devam etti:

"Bu satış esnasında önemli konulardan biri de güvenlikti. Burada mobil bankacılık hizmetini bu yıl da vereceğiz. Hayvanların kesimi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlarda yardımcı olmak için din görevlileri ve veterinerlerimiz hazır bulunacak. 10 binden fazla büyükbaş, bundan daha fazla küçük baş hayvanın satışı için imkan sağlanmış oldu. Kurulan çadır ve konteynerlerde günde 3 binden fazla hayvanın kesimi yapılabilecek. Yakın mekanlarda bazı yerlerde de kesim alanları oluşturduk. Kesim yapılabilecek yerleri ilçe içerisinde tespit ettik. Bunun bilgisini de vatandaşlarımıza kısa mesaj yoluyla aktarıyoruz."

Altunay, vatandaşların gelecek kurban bayramını tebrik etti.

- Veterinerler sürekli kontrol edecek

Alanda çalışan veteriner hekimlerden Hikmet Titrek de hizmetler hakkında bilgi verdi. Veterinerlik hizmetinin, alanın giriş kısmında yapılacağını anlatan Titrek, "Kontrol noktasında hayvanları araçlarının içerisinde denetleyeceğiz. Bu kontrolden geçemeyen hayvanlar alana alınmayacak. Hayvanların pasaportlarını ve küpe numaralarını kontrol edeceğiz. Burada kaçak ve hastalıklı hayvanların tespiti yapılacak." diye konuştu.

Titrek, sonrasında hayvanların ikinci kez muayene edileceğini belirterek, bu aşamada sağlıklı ve kesime uygun olmayan hayvanların işaretleneceğini söyledi.

Denetimde din görevlilerinin de bulunacağı bilgisini veren Titrek, şunları kaydetti:

"Çadırları sürekli denetleyeceğiz. Dışarıda hayvan kesimi için yerler var. Oto yıkama yerleri bunun için uygun olabiliyor. Belediyemiz bu yıl 30 yere izin verdi. Denetlemeler sonucunda bazı yerlere 'kesime uygundur' belgesi verildi. Vatandaşlarımız ilgili yerlere bu belgeleri mutlaka sorsun."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile