Sultangazi'de 'Öncelik Yayanin' Slogani Ile Trafik Haftasi Etkinligi Düzenlendi

Sultangazi’de Trafik Haftasi kapsaminda sürücülerin yaya geçitlerinde önceligin yayalara tanimasini gerektigini hatirlatmak için etkinlik düzenlendi.

Sultangazi’de Trafik Haftasi kapsaminda sürücülerin yaya geçitlerinde önceligin yayalara tanimasini gerektigini hatirlatmak için etkinlik düzenlendi.

Sultangazi’nin islek caddelerinden olan Muhsin Yazicioglu Caddesi ve Atatürk Bulvari kesisim noktasinda gerçeklestirilen etkinlik kapsaminda, Cebeci Sultançiftligi Ilkögretim Okulu ögrencileri ellerinde sürücülerin dikkatini çekmek ve geçis üstünlügünün yayalara ait oldugunu hatirlatmak amaciyla "Her yil trafikte daha iyiye” “Yayalar kirmizi çizgimizdir” ve “Trafik hayattir" yazili dövizler tasidi. Etkinlige Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, Ilçe Emniyet Müdürü Alparslan Kirbas ve Sultangazi Belediye Baskan Yardimcisi Yakup Dalkiliç da eslik etti.

Etkinlik hakkinda açiklama yapan Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, "Bu hafta Trafik Haftasi. Önceligimiz, yayalarin düzenli ve güvenli geçisi, önceligimiz trafigin güvenli akisini saglamak ve ayni zamanda da yol kenarinda, kaldirimda bekleyen yayalarimizin güvenli sekilde geçisini saglamak. Biz bu bilinçlendirmeyi yapmak istiyoruz. Bütün trafige çikan insanlarimizin yaya gördükleri zaman güvenli sekilde geçisini saglamak için durmalari ve frene basmalarini istiyoruz. Dolayisiyla bu hafta bütün birimlerimiz, bütün emniyet teskilatimiz hem yayalarimizi bilinçlendirmek hem de araç sürücülerimizi bilgilendirmek amaci ile sahadaydi. Biz de bu sahadaki programlardan bir tanesine hep birlikte eslik ettik. Sahadaki gözlemlerimizi çocuklarla birlikte bir uygulama yaptik. Bundan sonra yine bu etkinliklerimiz, bu programlarimiz, bu farkindalik olusturma programlarimiz devam edecek. Ben bütün sürücülerimizin daha dikkatli, daha güvenli bir sürüs ve ayni zamanda trafik kurallarina azami olmaz sekliyle uymalarini istiyorum ve bekliyorum. Bizim önceligimiz yaya, bizim önceligimiz güvenli trafik. Biz bunu saglamak için sahadayiz. 7/24 sahada olmaya devam edecegiz" dedi.

Sultangazi Belediye Baskan Yardimcisi Yakup Dalkiliç ise, "Sultangazi Belediyemizin trafik egitim parki var. Bu trafik egitim parki bu sene 6. olacak. Belediye Baskanimiz Abdurrahman Dursun’un talimatlariyla ilçe kaymakamimiz ve ilçe emniyet müdürümüzün de destegiyle günde 300 tane çocugumuzu bu trafik egitim parkina getiriyoruz. Hem bizzat küçük araçlarla uygulamali olarak burada egitim aliyorlar, hem de teorik egitimlerini aliyorlar. Trafik egitimiyle ilgili bilinçli yaya, bilinçli sürücü olmakla ilgili tüm bilgileri edinerek evlerine gidiyorlar. Özellikle cetveldir, silgidir hepsinin üzerinde trafik isaretleri var. Çocuklarimiza trafik isaretlerini de uygulamali ögretmis oluyoruz burada ayni zamanda" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile