Sultangazili Kadinlar Yil Sonu Etkinliklerinde Yeteneklerini Sergiledi

Sultangazili Kadinlar Yil Sonu Etkinliklerinde Yeteneklerini Sergiledi

Sultangazi Belediyesi kadin sanat ve mesleki egitim kurslarinin sundugu sanat egitimlerine katilan kadinlar, bir yillik emeklerini yil sonu gösterileriyle taçlandirdi. Yil sonu etkinliklerinde kadinlar, el emegi göz nuru eserlerini katilimcilarin begenisine sundu.

Sultangazi Belediyesi’nin düzenledigi kadin sanat ve mesleki egitim kurslarinin 2020-2021 egitim yilinda “Kadin, dokundugu yeri güzellestirir” ilkesiyle kadinlar yeteneklerini sergiledi. Hüsn-i hat sanati, mefrusat sanati, modelistlik, pastacilik, resim ve taki gibi yüzlerce çalismalarin yer aldigi yil sonu kapanis sergisi Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun’un katilimiyla gerçeklesti. Tamamen ücretsiz sunulan kurslardan mezun olan kadinlar arasinda, aldiklari egitimler sayesinde kendi isini kurup ticarete atilan ve eserler üreten girisimciler ve sanatçilar bulunuyor. Sanat Akademisi kadinlari kapanis sergisinde Baskan Dursun’un esi Tugba Dursun’a el islemeli Hüsn-i hat tablosu hediye etti. Ardindan Baskan Dursun kadinlara gül dagitti.

El emegi sergisi 1 hafta boyunca Sultangazi Su Mekan’da ziyarete açik olacak.

“Kadinlara vermis oldugumuz önemi hep beraber burada gösterelim”

Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “El emegi ve göz nuruyla üretilmis ürünleri bugün burada sergiledik. Girisimci kadin rolüyle de ailesine maddi olarak katkida bulunabilecek bir hale getirelim istiyoruz. Çünkü kadinlar bizim bas tacimiz. Onlar aile içerisinde evlatlarini, eslerini koruyabildikçe de aile yuvasi çok daha güçlü olur. Güçlü bir ailede toplumun güçlü hale gelmesi demektir. Özellikle Sultangazi’de birçok alanda kadinlara yönelik çalismalar yapiyoruz. Bugün de burada resim, hat, geleneksel hat sanatlari, dikis nakis kurslarinda elbiselerin yapilmasiyla birçok atölyelerimizde her seyiyle ortaya çikan güzel eserleri burada gördük. Bundan sonra da güzel islere imza atacak güzel kadinlarimiz. 1 hafta boyunca sergimiz açik kalacak. Hem Sultangazili hem de diger ilçelerden gelecek komsularimizi bekliyoruz. Kadinlara vermis oldugumuz önemi hep beraber burada gösterelim ve onlarla bir oldugumuzu hissettirelim” dedi.



“Farkli modellerle pastalar yaptik”

Farkli pastalar yaptigini anlatan 43 yasindaki Elif Tutus, “Çok verimli geçti. Burasi çok farkli ve pozitif enerjisi yüksek bir kurum. Burada aile hayati degisiyor diyebilirim. Evimize yakin olmasi çok büyük bir avantaj. Severek geldim, ev hanimiyim. O yüzden her seye elimiz yatkin oluyor. Pasta yapmayi çok merak ediyordum. Çesit çesit pastalar ögrendim. Farkli modellerle pastalar yaptik. Burada dimdik, ayaklari üzerinde duran güçlü kadinlar oluyorsunuz” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile