Sultansazlığı Milli Parkı'nda çevre temizliği yapıldı

Kayseri'nin Yahyalı-Yeşilhisar ve Develi ilçeleri sınırlarında yer alan Sultansazlığı Milli Parkı'nda doğal hayatın korunması için çevre temizliği çal

Kayseri'nin Yahyalı-Yeşilhisar ve Develi ilçeleri sınırlarında yer alan Sultansazlığı Milli Parkı'nda doğal hayatın korunması için çevre temizliği çalışması başlatıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığının 'Milli Parkım Geleceğim' sloganıyla yola çıkılan ve Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Sultansazlığı Milli Parkı çevresindeki Develi ilçesinde Soysallı ve Çayırözü köyleri ile Büğleğen su kaynağı, Yeşilhisar ilçesinde ise Ovaçiftliği köyünde evsel atıkların toplanmasına başlandı. Göçmen kuşların önemli uğrak yerlerinden olan Sultansazlığı'nda, doğal yaşamın korunmasına yönelik başlatılan çevre temizliği çalışması için bölgeye 40 adet konteynır yerleştirildi. Uygulamanın ilk gün etkinliklerine Yeşilhisar Kaymakamı Cafer Sönmez, İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, Çevre Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Ceylan ile köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Proje kapsamında evsel atıkların düzenli toplanması için köylerde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince çocuklara ve ailelere yönelik eğitim verilmesi planlanıyor. Konteynırlarda biriktirilen evsel atıkların, haftada bir gün ilgili firma tarafından bir araç ve 5 kişilik ekip ile toplanacağı bildirildi. Çevre temizliği çalışmalarının, milli park alanındaki doğal yaşamın sürdürülebilmesi için önem taşıdığı vurgulandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile